Noval Property: Συμμετείχε στο British-Hellenic Real Estate & Hospitality Summit

Η Noval Property συμμετείχε στο Συνέδριο “British-Hellenic Real Estate & Hospitality Summit 2022: Navigating a Sustainable Path to Growth, Building Resilience”, που διοργάνωσε το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο την Τρίτη 28 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Τη Noval Property εκπροσώπησε ο CEO της εταιρείας, κ. Παναγιώτης Καπετανάκος.

Ο κ. Καπετανάκος συμμετείχε στο πάνελ “The Path to a Mature & Liquid Real Estate Investment Market” όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η εξέλιξη της αγοράς των ακινήτων. Για το θέμα αυτό, τόνισε ότι η Ελληνική αγορά ακινήτωναντιδρά πλέον ενεργά, μεσχεδόν 4 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης. Σήμερα παρατηρείται ένας διαφορετικός τύπος επενδυτικών σχεδίων, με έργα υψηλής ποιότητας, περισσότερες κατηγορίες επενδυτικών ακινήτων καθώς και πιο σύνθετες συναλλαγές απ’ ότι στο παρελθόν. Η αγορά ωριμάζει και πλησιάζει σταδιακάστο σημείο που βρίσκονται και αγορές του εξωτερικού.

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η τάση επένδυσης στον τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα μπορεί να συνεχιστεί, ο κ. Καπετανάκος εξήγησε ότι πλέον η αγορά διαθέτει καλύτερο και ποιοτικότερο προϊόν, πολλά «πράσινα» κτήρια και μεγάλαέργα αστικής ανάπλασης, έχει προσελκύσει ένα σημαντικό αριθμό επενδυτών από το εξωτερικό, και ότι η τάση αυτή αναμένεται ότι θα συνεχιστεί.

Ο κ. Καπετανάκος αναφέρθηκε, επίσης,στα πλεονεκτήματα χρηματοδότησης μέσω πράσινων ομολόγων. ΗNovalProperty ξεκίνησε τη διαδικασία για «βιώσιμη» χρηματοδότηση μέσω του πράσινου ομολόγου. Υπογράμμισε πως η διαδικασία αυτή, βοήθησε την εταιρείανα γίνει πιο γνωστή στην επενδυτική κοινότητα.

Σχετικά με το μέλλον των επενδύσεων στον κλάδο των ακινήτων ο κ. Καπετανάκος δήλωσε ότι υπάρχεισυγκρατημένηαισιοδοξία. Αυτό που χρειάζεταιείναι να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε και να επιτυγχάνουμε τα θεμελιώδη των επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, όπως για παράδειγμα, την τοποθεσία καιτην κατάλληλη χρήση/κατηγορία του ακινήτου, συμμόρφωση με τα κριτήρια ESG, και δυνατούς μισθωτές με μακροχρόνιες μισθώσεις όπου η αναπροσαρμογή του μισθώματος είναι συνδεδεμένη με τον πληθωρισμό.