Novartis: «Όχι» στην αίτηση εξαίρεσης της Ελένης Τουλουπάκη

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, σε βάρος της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis.

Κατά με τον κ. Λοβέρδο, η Ε. Τουλουπάκη υπήρξε συμμέτοχος στα αδικήματα που φέρεται ότι έχει τελέσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα που έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της εισαγγελικής λειτουργού.

Στο μεταξύ το κατώφλι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πέρασε η κ. Μαρία Παπασπύρου, επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, μετά τις αναφορές στο πρόσωπο της από τον αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή. Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή η κ. Παπασπύρου συμμετείχε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον Μ. Καλογήρου και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όπου είχε συμφωνηθεί η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της για να σταματήσει η επιρροή του “Ρασπούτιν” στο πρόσωπο της.

-Ad-