Novartis: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών o φάκελος Τουλουπάκη

Ολοκληρώθηκε η ποινική προκαταρκτική εξέταση των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη με αντικείμενο τις καταγγελόμενες παρεμβάσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis που χειρίζεται η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι της Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο αντεισαγγελείς διαβίβασαν τη δικογραφία στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευ. Ιωαννίδη για τις δικές του ενέργειες, κάτι που σημαίνει πως ενδεχομένως και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να υπάρξουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς.

Την ίδια ώρα , οι κύριοι Ζαχαρής και Σοφουλάκης διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και τον φάκελο για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου από την επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Πρόκειται για τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη και τους δημοσιογράφους Ιωάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα. Η επιστημονική επιτροπή της Βουλής είχε γνωμοδοτήσει για τα τρία αυτά πρόσωπα ότι αρμοδιότητα δεν έχει η προανακριτική αλλά οι εισαγγελικές αρχές. Έτσι ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών που θα κρίνει αν πρέπει να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα ή η δικογραφία να τεθεί στο αρχείο.