Novartis: Τα αρνείται όλα για Στουρνάρα ο Μανιαδάκης – Τι δήλωσε

: Θέση στο έγγραφο που προκάλεσε πολιτικό «σεισμό» πήρε ο Νίκος .

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Ν. Μανιαδάκης δήλωσε πως δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Γιάννη , όπως αποκαλύφθηκε σε χθεσινό έγγραφο.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, ο Νίκος Μανιαδάκης, αναφέρει:

«Την περίοδο Οκτώβριο – Νοέμβριο 2018, δεν έγινε καμία συνάντηση εις την οποία να μεταφέρω απειλές από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, τον κ. Στουρνάρα. Πόσο μάλλον δε που την περίοδο αυτή δεν έδινα καταθέσεις. Ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό. Η μόνη και μοναδική συνάντηση που έχω κάνει με τον κ. Στουρνάρα έγινε τον Απρίλιο του 2018. Στη συνάντηση αυτή αρνήθηκα κατηγορηματικά ότι ήμουν προστατευόμενος μάρτυρας και τη συνάντηση αυτή γνωστοποίησα αμέσως στις εισαγγελικές αρχές. Δεν δέχθηκα ούτε μετέφερα απειλές από τον κ. Στουρνάρα».

Επί της ουσίας, ο κ. Μανιαδάκης διαψεύδει τα όσα έχουν ισχυριστεί οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, δηλαδή ότι το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2018 συναντήθηκε μαζί τους. Επιπλέον, διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι μετέφερε στους εισαγγελείς απειλές από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας, τη συγκεκριμένη περίοδο βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό, ενώ επισήμανε πως υπήρξε μία και μοναδική συνάντησή του με τον κ. Στουρνάρα, τον Απρίλιο του 2018.

Όπως είπε, σε αυτή αρνήθηκε κάθετα πως είναι προστατευόμενος μάρτυρας και ουδέποτε απειλήθηκε ή μετέφερε απειλές.