Novartis: Την κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική ζητεί ο Άρειος Πάγος

Την κατάθεση που έδωσε πρόσφατα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ζητά με έγγραφό του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής, ο οποίος μαζί με το συνάδελφό του Λάμπρο Σοφουλάκη διενεργεί την ποινική προκαταρκτική εξέταση για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Νovartis.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από τη Βουλή την επίμαχη κατάθεση καθώς ο Κ.Φρουζής φέρεται να έχει εισφέρει στοιχεία που εμπίπτουν στο πεδίο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Άρειο Πάγο.

Συγκεκριμένα ο Κ. Φρουζής φέρεται να έχει καταθέσει πως του ζητήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς να δώσει στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης και να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαχαρής θα μελετήσει το περιεχόμενο της κατάθεσης Φρουζή και αν το κρίνει αναγκαίο τις επόμενες μέρες θα τον καλέσει να εξεταστεί και στην έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο – Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης
14 Μαρτίου, 2025
Ηγετικό στέλεχος του ISIS σκοτώθηκε από ιρακινές δυνάμεις
14 Μαρτίου, 2025
Η Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα
14 Μαρτίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 76-74: Κόκκινο το ντέρμπι
14 Μαρτίου, 2025
Αντιρώσος ακτιβιστής δολοφονήθηκε στην Οδησσό
14 Μαρτίου, 2025
Τζιν Χάκμαν: Σε ποιον αφήνει περιουσία 80 εκατ. δολαρίων
14 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο άνδρας που χτυπούσε την 22χρονη σύντροφό του για να τον πληρώνει
14 Μαρτίου, 2025
Φρίκη στο Μεσολόγγι: Κατήγγειλε τον πατριό και τον αδερφό της για ασέλγεια στην ανήλικη αδερφή της
14 Μαρτίου, 2025
ΣτΕ: Αναβλήθηκε για τις 28 Μαρτίου 2025 η συζήτηση για τον νέο φορολογικό νόμο
14 Μαρτίου, 2025
Διώξεις για τα βίντεο από τα Τέμπη
14 Μαρτίου, 2025