Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο για το σκάνδαλο Novartis, Βουλή, Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2019.

Novartis: «Βολές» Αγγελή κατά της Τουλουπάκη

O αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, αφού πρώτα διαβεβαίωσε πως κίνητρο του είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, έπειτα εξαπέλυσε βολές κατά κατά της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στην κατάθεση του ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής.

Φέρεται να είπε ότι διαπίστωσε κπαρανομίες, και επιχείρησε να τις διορθώσει χωρίς να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης, δεν τα κατάφερε όμως παρά την προσπάθεια που έκανε για αυτό και παραιτήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιεισαγγελέας είπε ότι τα όσα γίνονταν τα έχει καταγράψει σε ημερολόγιο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε επίπεδο έρευνας είναι μα τρύπα στο νερό. Δεν υπάρχει ούτε ένα νόμιμο στοιχείο από αυτές τις ενέργειες.

Σε ό,τι αφορά την κυρία Τουλουπάκη φέρεται να είπε ότι αν και είχε ζητήσει δικαστική συνδρομή για την αναζήτηση πληροφοριών, η εισαγγελέας Διαφθοράς τη σταμάτησε και επέλεξε να πάει στη Βιέννη για να συναντηθεί με μια μεικτή ομάδα Αμερικανών από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και το FBI. Ο κ. Αγγελής ισχυρίστηκε ότι της είπε ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο, σύμφωνα με το thetoc.gr.

Κατά τον ίδιο η στάση της έδειξε ότι κάποιος άλλος ήταν πίσω της. Πάντως ο ίδιος φέρεται να είπε στους Αμερικανούς ότι έπρεπε να ακολουθηθεί η νόμιμη δικαστική συνδρομή.

Φέρεται επίσης να είπε ότι η κυρία Τουλουπάκη του απέκρυψε έγγραφα για αυτό και εκείνος κάλεσε στο γραφείο του τον εκπρόσωπο του FBI στην αμερικανική πρεσβεία για να τον ρωτήσει για τον ακριβή αριθμό των εγγράφων. Φέρεται επίσης να είπε ότι τον ρώτησε αναφορικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων και εκείνος του είπε να ρωτήσει εκείνους που τα στέλνουν. Υπέβαλε την ίδια ερώτηση στην Τουλουπάκη και εκείνη του είπε ότι η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στηρίζεται μόνο στις καταθέσεις των μαρτύρων.