REUTERS

Ντόναλντ Τραμπ: Ένιωσα τη σφαίρα να σκίζει το δέρμα μου

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social αναφέρθηκε στην απόπειρα δολοφονίας. Είπε ότι «πυροβολήθηκε» στο «πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού» και «έτρεξε πολύ αίμα» και «ένιωσα τη σφαίρα να σκίζει το δέρμα».

Σοκάρουν τα όσα περιγράφει ο Ντόναλντ Τραμπ για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια.

Επίσης ευχαρίστησε τη Μυστική Υπηρεσία και τις αρχές επιβολής του νόμου για την «ταχεία ανταπόκρισή τους».

Αναλυτικά η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ

«Το πιο σημαντικό, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ατόμου στη συγκέντρωση που σκοτώθηκε, καθώς και στην οικογένεια ενός άλλου ατόμου που τραυματίστηκε σοβαρά. Είναι απίστευτο ότι μια τέτοια πράξη μπορεί να γίνει στη χώρα μας. Τίποτα δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή για τον δράστη, ο οποίος είναι πλέον νεκρός.

Με πυροβόλησαν, μια σφαίρα μου τρύπησε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Ήξερα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν άκουσα έναν ήχο, πυροβολισμούς και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να σκίζει το δέρμα.

“Έτρεξε πολύ αίμα, οπότε κατάλαβα τι συνέβαινε. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!”

Ποιος ήταν ο 20χρονος που πυροβόλησε τον Τραμπ

Το ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα που είναι αρμόδιο για την προστασία προσωπικοτήτων στις (Secret Service) ανακοίνωσε πως ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, «εξουδετερώθηκε» από μέλη του αφού πυροβόλησε επανειλημμένα από υπερυψωμένη θέση «έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ένοπλος «σκοτώθηκε ακαριαία», καθώς «χτυπήθηκε στο κεφάλι», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, ενώ όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του CNN επικαλούμενος πηγές, πρόκειται για έναν 20χρονο από την Πενσιλβάνια.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημιοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα.

Η μυστική υπηρεσία αντέδρασε λαμβάνοντας μέτρα προστασίας και «ο πρώην πρόεδρος είναι ασφαλής», αφού απομακρύνθηκε εσπευσμένα από τον χώρο όπου επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της Άντονι Γκουλιέλμι μέσω του X.

«Σχημάτισα την εντύπωση πως αρκετοί νόμιζαν αρχικά πως επρόκειτο για φάρσα», καθώς οι πυροβολισμοί έμοιαζαν σαν μερικά «πυροτεχνήματα», όμως «είδα τον άνδρα που χτυπήθηκε στο κεφάλι, τη γυναίκα στο χέρι, ήξερα από την αρχή πως δεν ήταν πυροτεχνήματα», αφηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας, που άκουσε επτά εκπυρσοκροτήσεις.

Ακόμη δυο άνθρωποι που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την μυστική υπηρεσία.

Αυτή θα ήταν η τελευταία ομιλία που θα εκφωνούσε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν από το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων (15η-18η Ιουλίου) στο Μιλγουόκι (Ουισκόνσιν), όπου αναμένεται να λάβει και τυπικά το χρίσμα της παράταξης ώστε να είναι ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 18:15 (τοπική ώρα· 01:15 ώρα Ελλάδας), πάντα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σώματος.

Την πληροφορία ότι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ βρισκόταν εκτός της περιμέτρου ασφαλείας της μυστικής υπηρεσίας έδωσε νωρίτερα στο CNN ο εισαγγελέας της κομητείας Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας (βορειοανατολικά), ο Ρίτσαρντ Γκόλντιγκερ. «Δεν γνωρίζω πώς έφθασε εκεί, ή πού ήταν, πάντως βρισκόταν εκτός» του χώρου όπου γινόταν η προεκλογική εκδήλωση, εξήγησε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
23χρονος πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι και του βρήκαν ζωντανή κατσαρίδα
18 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων
18 Οκτωβρίου, 2024
Νεκρός διανομέας σε τροχαίο σε Χανιά
18 Οκτωβρίου, 2024
Μαρούσι: Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων
18 Οκτωβρίου, 2024
Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο δυστύχημα
18 Οκτωβρίου, 2024
Τραγωδία στην Τουρκία: Έξι νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο
18 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ! Χτύπησε τη γυναίκα του και αποπειράθηκε να πατήσει αυτή και το παιδί τους με το αυτοκίνητο
18 Οκτωβρίου, 2024
Βία ανηλίκων: Μητέρα καταγγέλλει άγρια χτυπήματα του παιδιού της στο νηπιαγωγείο
18 Οκτωβρίου, 2024
Σέρρες: Παραιτήθηκαν οι αντιδήμαρχοι μετά το επεισόδιο
18 Οκτωβρίου, 2024
Στο νοσοκομείο η Αγγελική Ηλιάδη – Βγήκε η Καίτη Γκρέυ
18 Οκτωβρίου, 2024