Ντόναλντ Τραμπ: «Αξιόπιστος σύμμαχος η Ελλάδα»

Τις πύλες του Λευκού Οίκου πέρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε στην ένταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στην κατάσταση στο Ιρακ και το Ιράν μετά την εκτέλεση του Κασέμ Σουλεϊμανί από δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους για την επίθεση στο Ιράν, την κατάσταση στη Λιβύη μετά το προκλητικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης, αλλά και για τον αγωγό EastMed.

«Πρόκειται για μια χώρα με πολύ σημαντική γεωγραφική θέση και μια σπουδαία χώρα. Η Ελλάδα έχει επιστρέψει. Είναι ένας αξιόπιστος εταίρος και μια δύναμη σταθερότητας στην περιοχή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας με πολύ θετικά σχόλια για τη χώρα μας.

«Βρισκόμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως η ελληνική οικονομία έχει ανακάμψει και η κυβέρνηση έχει πλέον τη δυνατότητα να μειώνει τους φόρους. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας.