Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην Βιοϊατρική στην Κηφισίας

Παρέμβαση πραγματοποίησαν την Πέμπτη μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στο διαγνωστικό κέντρο «Βιοιατρική» στη λεωφόρο Κηφισίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Με κείμενο που ανάρτησε στη σελίδα της, η συλλογικότητα απέδωσε την ενέργειά της στην τακτική του συγκεκριμένου κέντρου εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, αναφέροντας και τα χθεσινά περιστατικά με κρούσματα του ιού σε δύο άλλες ιδιωτικές κλινικές.

Στο κείμενο με το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη της ενέργειας ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εχθές 23/4 δύο νέες ιδιωτικές κλινικές αποδείχθηκαν κέντρα διασποράς της επιδημίας του Κορονοϊού έχοντας οδηγήσει σε τέσσερις τουλάχιστον θανάτους. Παρά το πώς παρουσιάστηκε, αυτές οι περιπτώσεις δεν ήταν οι πρώτες που η ιδιωτική υγεία αποδεικνύεται δημόσιος κίνδυνος. Είχε προηγηθεί η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ που λίγες εβδομάδες πριν αποδείχθηκε ότι δεκάδες εργαζόμενοί της είχαν νοσήσει.

Ο ριζωμένος παραλογισμός ότι μπορεί να εμπιστεύεσαι την υγεία μιας κοινωνίας σε αυτούς που έχουν συμφέρον από την αρρώστια, τέτοια αποτελέσματα φέρνει. Μόλις οι υγειονομικές ανάγκες ξεπεράσουν το επίπεδο των ξενοδοχειακών υπηρεσιών και των βιομηχανοποιημένων τεστ, τότε ο “Θεός του κέρδους” θα έρθει σε αντιπαλότητα με τον “θεό της υγείας” και είναι δεδομένο ποιος θα επικρατήσει.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας πρώτα από όλα στους εργαζόμενους της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ και των άλλων ιδιωτικών κλινικών που ελέγθηκαν εχθές αλλά και όλων των ιδιωτικών κλινικών. Εργαζόμενοι που βρίσκονται στο έλεος της κερδοσκοπίας των αφεντικών τους με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής».

roy