Ντούσαν Ίβκοβιτς: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του – Η καρδιά και το υγρό στους πνεύμονες

Βαθιά θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια του παγκόσμιου μπάσκετ ο θάνατος του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των εθνικών ομάδων της Γιουγκοσλαβίας και της Σερβίας, με μεγάλη καριέρα και στην Ελλάδα (Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Άρη) πέθανε στο Βελιγράδι σε ηλικία 78 ετών.

Η καρδιά και το υγρό στους πνεύμονες

Ο σπουδαίος Ντούσαν Ίβκοβιτς απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, αφήνοντας πίσω του μια μυθική καριέρα στους πάγκους, συνδέοντας τ’ όνομά του με αναρίθμητες επιτυχίες.

Ο Σέρβος νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στην εντατική νοσοκομείου του Βελιγραδίου με υγρό στον πνεύμονα, ενώ αντιμετώπιζε και χρόνια προβλήματα με την καρδιά του.

Σε συνέντευξή του στην TV Prva, ο κόουτς Ντούσκο Βουγιόσεβιτς αποκάλυψε μια λεπτομέρεια που ήταν προφανώς μοιραία για τον Ίβκοβιτς.

«Ήξερα ότι είχε κάποια συγκεκριμένα προβλήματα, ότι έλαβε μόλυνση από περιστέρια, που ήταν το μεγάλο του πάθος. Γνωρίζω, επίσης, ότι είχε κάποια προβλήματα με τον έρπητα. Αν και ποτέ δεν ξέρεις τι σου φέρνει το αύριο. Είναι ένας δαίμονας που ονομάζεται αύριο» είπε ο Βουγιόσεβιτς.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου ανέφερε πως η επίσημη αιτία θανάτου είναι το πνευμονικό οίδημα το οποίο προκάλεσε μεγάλα προβλήματα και η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά τα ξημερώματα της 16ης Σεπτεμβρίου 2021.

-Ad-