Νύχτα αεροπορικών επιδρομών στη Συρία – Επιθέσεις με πυραύλους από το Ισραήλ (video)

Νύχτα αεροπορικών επιδρομών, ήταν η χθεσινή στη Συρία, με εκτοξεύσεις πυραύλων από τα Υψίπεδα του Γκολάν και την αναχαίτισή τους από συστοιχίες των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας πάνω από τη Δαμασκό, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Η αντιαεροπορική άμυνά μας αναχαίτισε εχθρικούς στόχους στον ουρανό της Δαμασκού», ανέφερε το πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι «οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν». Πολλοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν πριν μπορέσουν να πλήξουν τους στόχους τους, σύμφωνα με το SANA.

Η επίθεση εξαπολύθηκε περίπου τις 23:45, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις που επικαλέστηκε το πρακτορείο. Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου επιβεβαίωσε την πληροφορία, μεταδίδοντας ότι άκουσε πολλές ισχυρές εκρήξεις εκείνη την ώρα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ η οποία εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε πως επρόκειτο για επίθεση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, πληροφορία που δεν επιβεβαίωσε (κατά την πάγια πολιτική του) το ισραηλινό επιτελείο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, στόχος ήταν παραστρατιωτικοί που υποστηρίζονται από το Ιράν κοντά στη Δαμασκό και κάποιοι από τους πυραύλους έπληξαν τους στόχους τους, συμπεριλαμβανομένης μιας αποθήκης όπλων κοντά στο αεροδρόμιο.

Τουλάχιστον επτά μαχητές, Σύροι και Ιρανοί, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε το Ισραήλ ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των θυμάτων είναι τρεις στρατιώτες των συριακών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο, επισημαίνοντας ότι οι επιδρομές έπληξαν “τμήμα του αεροδρομίου της Δαμασκού”.

-Ad-