Φωτιά στις Κεχριές: Διάσπαρτες εστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με την φωτιά στις Κεχριές, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο.

 

«Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις», επισημαίνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Αναφέρει ακόμη, ότι σε λίγο αναμένεται να αφιχθούν, από τη Θεσσαλονίκη, στις Κεχριές, 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα 6 ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της νέας ημέρας θα είναι έτοιμα, εφ΄ όσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, περισσότεροι από 2.000 πολίτες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να είναι ξεκούραστοι οι πυροσβέστες.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δέκα πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι κάηκαν και δύο σπίτια.