Ελληνικό – Τα «γυρίζει» ο Γεωργιάδης: «Ανέκδοτο ότι ήταν έτοιμο να ξεκινήσει το έργο» (vid)

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, όπου ρωτήθηκε για την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό.

Ο κ. Γεωργιάδης σε ερώτηση για το πότε θα μπουν μπουλντόζες ξεκίνησε τις ασάφειες, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Αυτιάς να τον στριμώξει. Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός απάντησε πως «στόχος είναι να μπουν μπουλντόζες το 2019», με τον δημοσιογράφο να του λέει «ναι, αλλά είχατε πει νωρίτερα, σίγουρα. Αρα, ή δεν ξέρατε τις δυσκολίες ή κάτι άλλο συμβαίνει».

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης δεν δίστασε να τα βάλει με την προηγούμενη κυβέρνηση, λέγοντας πως «η ιδέα ότι ήταν έτοιμο να ξεκινήσει το έργο ήταν ένα ανέκδοτο».

Παράλληλα επισήμανε πως «η μπουλντόζα για να μπει έχει μια διαδικασία» και πως «στόχος μας είναι να μπει η μπουλντόζα εντός του 2019, γι’ αυτό εργαζόμαστε. Μιλάμε για απίστευτο νομικό μπουρδούκλωμα. Με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, κάνουμε αγών και προχθές, μετά από 2,5 ώρες συσκέψεων, πετάγεται ένας και λέει ότι πρέπει να γίνει και αυτό το συμβούλιο! Αυτά θα τα τελειώσουμε. Το Ελληνικό θα γίνει και θα γίνει γρήγορα, γιατί για το μέγεθος του έργου, πάμε πολύ γρήγορα».

Υπενθυμίζεται πως προεκλογικά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «το Ελληνικό θα ξεμπλοκάρει την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

https://streamable.com/yy5i1

-Ad-