(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) ανταλλάσει χειραψία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ (Donald Trump) (Δ), σε συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020. Ο Πρωθυπουργός στην Ουάσινγκτον θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του Atlantic Council ενώ θα συμμετάσχει και σε πάνελ με τον αντιπρόεδρο του Atlantic Council Damon Wilson. Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Kristalina Georgieva, στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον ενώ θα μεταβεί και στον Λευκό Οίκο όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση θα ακολουθήσει συνάντηση διευρυμένων αντιπροσωπειών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο άγνωστος διάλογος Μητσοτάκη – Τραμπ για «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία

Διάλογο για τα ελληνοτουρκικά είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη συνάντηση τους στον Λευκό Οίκο και τις κοινές τους δηλώσεις σε δημοσιογράφους.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπη τυχόν προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μίλησε για «θερμό επεισόδιο» αλλά, όπως σημειώνει η εφημερίδα, εξήγησε πως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη και αποφασισμένη να αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η κυριαρχία της.

«Κι αν χάσετε;», ρώτησε σε εκείνο το σημείο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν θα χάσουμε κ. Πρόεδρε» του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.