Ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην συμβολική εκδήλωση τιμής στο Πολυτεχνείο

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην συμβολική εκδήλωση τιμής στο Πολυτεχνείο στον χώρο του ΕΑΤ ΕΣΑ θα τεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αύριο θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συζητήσει μαζί τους για την απόφαση της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης να απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητεί από τον πρωθυπουργό να μην επιμείνει στην τεχνητή όξυνση και στην επίδειξη αχρείαστης καταστολής.

Η απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων ανάγκασε την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκαλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση το “πολιτικό κέντρο ” του κόμματος όπου σύμφωνα με πληροφορίες τονίστηκε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει χουντικής έμπνευσης μέτρα για να καλύψει την παταγώδη αποτυχία της να διαχειριστεί την πανδημία. Ο Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει αύριο με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για αξιολόγηση της κατάστασης κι ενδεχομένως την συγκρότηση ως απάντηση ενός ενιαίου μετώπου των πολιτικών δυνάμεων έναντι των κυβερνητικών αποφάσεων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν πως η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και διερωτώνται εάν η ΕΛΑΣ του κ. Χρυσοχοϊδη θα συλλάβει και τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημειωτέον πως ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια επικοινωνίας που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη προτού ανακοινωθεί η απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων των πολιτών σε όλη την Επικράτεια τού είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εκπροσωπηθεί στην εκδήλωση στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και ότι δεν θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο έξω από το Πολυτεχνείο διότι αρνείται να κλείσει ραντεβού ή να πάρει άδεια από την αστυνομία για να συμβεί αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του αφού εξηγεί ότι προφανώς φέτος το Πολυτεχνείο λόγω της πανδημίας θα εορταζόταν με διαφορετικό τρόπο καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχοντας χάσει τον έλεγχο στο ζήτημα της πανδημίας όσο και σε αυτό της οικονομίας προσπαθεί με αφορμή το Πολυτεχνείο να στήσει ένα τεχνητό σκηνικό έντασης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τις εγκληματικές της ευθύνες. “Κάνει μία απέλπιδα προσπάθεια να εμφανίσει ένα ζήτημα δημόσιας υγείας ως ζήτημα καταστολής πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων” αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση. Προσθέτει ότι “καμία κυβέρνηση και με κανένα πρόσχημα δεν δύναται να περιστέλλει άρθρο του Συντάγματος με μία απόφαση υπουργού ή αρχηγού της ΕΛΑΣ πόσο δε μάλλον η κυβέρνηση που πριν από δύο μέρες έστελνε βουλευτές της έξω από το ΠΟλυτεχνείο να “επιχειρούν” μαζί με τα ΜΑΤ.Η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι δεν θα κάνει πίω στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινωνίας.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με δήλωσή του τονίζει: Η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων σε όλη την επικράτεια δεν είναι μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας. Είναι προετοιμασίαεκτροπής, ή, καλύτερα, είναι η εκτροπή. Η αναστολή άρθρων τουΣυντάγματος με εντολή υπουργού και απόφαση του αρχηγού της αστυνομίαςείναι μια αδιανόητη πραξικοπηματική κίνηση.

Επιστροφή στο παρελθόν ή εικόνα από ένα δυστοπικό μέλλον; ‘Ο,τι και ναείναι δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκρινίζει ότι δεν θα παραστεί φέτος στο αστυνομοκρατούμενο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι καθώς εορτασμός με ραντεβού και άδεια από την αστυνομία δεν μπορεί να υπάρχει. Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα βρεθεί και θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του ΕΑΤ ΕΣΑ όπο μαρτύρησαν αγωνιστές της Δημοκρατίας.

Επίσης, ο τομεράρχης Παιδείας της ΚΟ Νίκος Φίλης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως η κοινοβουλευτική του ομάδα θα οργανώσει μία συμβολική εκδήλωση στο ΕΑΤ ΕΣΑ με κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία και τήρηση προφανώς υγειονομικών κανόνων. Χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός πως αντί η κυβέρνηση να κάνει διάλογο με τους φορείς που συμμετέχουν στον εορτασμό του Πολυτεχνείου επιλέγει το “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” που θυμίζουν “Χούντα, Ζαγοριανάκο και 1973”