Ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί την κοινοβουλευτική του ομάδα στη Βουλή

Έπειτα από επτά μήνες περιοριστικών μέτρων και καραντίνας ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί την κοινοβουλευτική του ομάδα στη Βουλή, υλοποιώντας έτσι και την απόφασή του να υπάρχει συμμετοχή όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις διαδικασίες της, παρά την επιμονή του Προέδρου του Σώματος να διατηρεί αυστηρά μέτρα.

Η συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των απαιτούμενων αποστάσεων σηματοδοτεί την επιθυμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για σταδιακή επιστροφή του κόμματός του σε συνθήκες κανονικότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος πραγματοποίησε την Δευτέρα την πρώτη του περιοδεία στην περιφέρεια επισκεπτόμενος τον νομό Ηλείας. Κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και σε άλλους νομούς το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κατά τις πληροφορίες στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και τα εργασιακά καθώς αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει εντός των προσεχών ημερών και εργαζόμενους από την επιθεώρηση εργασίας για να ακούσει και τις δικές τους θέσεις σε σχέση με τις ανατροπές που επιφέρει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους από τα εργατικά σωματεία του ομίλου των ΕΛΠΕ από όλη την Ελλάδα. Κατά την εισήγησή του υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των ΕΛΠΕ για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας και τόνισε πως η επιλογή της κυβέρνησης να απεμπολήσει το Δημόσιο το δικαίωμα να ορίζει την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ παρότι αυτή είχε κατοχυρωθεί το 2003 καθώς και η κατάργηση της συμμετοχής εκπροσώπων των εργαζομένων αποτελεί μία νομικά και πολιτικά απαράδεκτη απόφαση.

Συγχρόνως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖα, όταν το δημόσιο άσκησε το δικαίωμά του στη διοίκηση των ΕΛΠΕ “είχαμε πετύχει υψηλή κερδοφορία, μεγάλες επενδύσεις, προσλήψεις προσωπικού και μείωση του δανεισμού”.