«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Νέες αποκαλύψεις και αποκλειστικά ντοκουμέντα για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μόλις το περασμένο Σάββατο διαβεβαίωνε μπροστά στις κάμερες πως όλα είναι ψέματα και πως εκείνος δεν έχει παίξει ποτέ στη ζωή του στοίχημα.

«Στοίχημα δεν έχω παίξει ποτέ».

Τρεις μέρες αργότερα μετά την φωτογραφία που έφερε στο φως το Live News και που τον έδειχνε να παίζει φρουτάκια αλλά και μετά από σωρεία αυτοπτών μαρτύρων.


Θαμώνας καταστήματος τυχερών παιγνίων περιγράφει: «Τον είχα δει να φεύγει με 90 ευρώ για παράδειγμα αλλά τον είχα δει να χάνει και 800-900 ευρώ πολλές φορές».

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σήμερα κάνει μια έμμεση παραδοχή ότι μπορεί και να παίζει τυχερά παιχνίδια αλλά αρνείται κατηγορηματικά πως έχει χρησιμοποιήσει έστω και ένα σεντ από τον «Άλλον Άνθρωπο».

«Δεν έχω πάρει ούτε σεντ από τον «Άλλο Άνθρωπο». Τι εγκληματική οργάνωση μου λένε τώρα;».

Σε παλαιότερες συνεντεύξεις του έχει δηλώσει πως 13 χρόνια τώρα δεν έχει κανένα απολύτως εισόδημα και πως ζει αποκλειστικά από τις δωρεές των ανθρώπων.

«Μου λένε καλά ρε φίλε πως ζεις; Και του λέω ζω από εδώ και τους εξηγώ υπάρχει ένας χώρος στον Κεραμικό που νοικιάζουν πολλοί άνθρωποι και ζω εγώ εκεί».

«Κρατάω χρήματα από τις δωρεές. Υπάρχουν τα τσιγάρα μου που τα παίρνω από τον ‘Άλλον Άνθρωπο’. Το αυτοκίνητο το παίρνω από τον ‘Άλλον Άνθρωπο’. Το σπίτι που μένω από τον ‘Άλλον Άνθρωπο’».

Μένει να απαντηθεί λοιπόν με τι χρήματα έπαιζε φρουτάκια χωρίς εισόδημα και ζώντας αποκλειστικά από τα έσοδα του Άλλου Ανθρώπου.

«Ο κόσμος ήξερε ότι καταθέτει σε ατομικού λογαριασμούς»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως δεν έχει τίποτα στο όνομα του. Ούτε κάρτες, ούτε τραπεζικούς λογαριασμούς, ούτε καν παπάκι.

«Δεν έχω λογαριασμό, ούτε θυρίδες, ούτε ομόλογα, ούτε παπάκι δεν έχω».

«Έχει διαχειριστεί τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ και όλα πηγαίνουν στο φαγητό», λέει από την πλευρά του ο δικηγόρος του.

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Ο κόσμος ήξερε ότι κατέθετε τα χρήματα σε ατομικούς λογαριασμούς. Δύο λογαριασμοί είναι».

Κι ενώ υποστηρίζει πως μιλάμε για δύο μόνο τραπεζικούς λογαριασμούς, το Live News απαρίθμησε τουλάχιστον 6 που προσφέρονταν για τις δωρεές του κόσμου όπως και ο λογαριασμός PAYPAL.

Όλες οι εκκλήσεις του είναι στο Paypal. Εμφανίζει μεγαλύτερες δυνατότητες ανωνυμίας και διακριτικότητα να αποφύγει τα ραντάρ των τραπεζών.

Μια ακόμη μέθοδος που σίγουρα απέφευγε τα ραντάρ των εποπτικών Αρχών ήταν τα κουτιά εράνου όπως αυτό που γέμισε με χαρτονομίσματα μέσα σε λίγη ώρα για να βοηθήσουν το έργο της κοινωνικής κουζίνας.

«Μάζεψαν όλα αυτά τα χρήματα για να γλιτώσουμε την έξωση. Είναι η πιο σημαντική στιγμή αγκαλιά θέλω».

Την ύπαρξη κουμπαρά επιβεβαιώνει και συγγενής του κ. Πολυχρονοπούλου.

«Ο Πολυχρονόπουλος έχει ένα κουτί χάρτινο με κλειδαριά και το έχει πάντα πάνω σε ένα τραπέζι και όποιος έχει ευχαρίστηση κάτι ρίχνει μέσα. Ο άλλος που θα δει το ενάμιση χιλιάρικο μέσα, σε 5 λεπτά θα ‘’φύγει’’ το κουτί».

Σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αρνήθηκε ότι έχει παίξει στον τζόγο λεφτά από δωρεές και υποστήριξε πως θα δώσει τις δικές του εξηγήσεις, όταν κληθεί επισήμως από την Δικαιοσύνη.