Ο Αυγενάκης «ήταν εκτός εαυτού, με έβρισε, με απείλησε» – Τι λέει ο υπάλληλος του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»

«Ήταν εκτός εαυτού, με έβρισε, με απείλησε και μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο υπάλληλος του αεροδρομίου «Ελευθερίου Βενιζέλου» το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Ηρακλείου και πρώην υπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η δήλωση του εργαζόμενου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του κ. Αυγενάκη, προβλήθηκε στην επομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

poster

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμα ένα βίντεο από το περιστατικό, το οποίο οδήγησε στη διαγραφή του βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αυγενάκης είναι αντιμέτωπος και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, μετά την παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε κατόπιν καταγγελιών εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού, τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι: βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Το επεισόδιο, όπως είναι γνωστό, έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν ο πρώην υπουργός χειροδίκησε κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου, γιατί ήθελε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο παρά το γεγονός ότι η πτήση είχε κλείσει.