Ο Αύγουστος κάνει φινάλε με ραγδαία αλλαγή του καιρού – Ψυχρές αέριες μάζες από την Ουκρανία φέρνουν βροχές και καταιγίδες

Μετά από μία παρατεταμένη περίοδο καυτών θερμοκρασιών, αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την ερχόμενη εβδομάδα, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες.

Ο Αύγουστος κάνει φινάλε με βροχές, με τον Θοδωρή Κολυδά να προβλέπει ραγδαία αλλαγή του καιρού από ψυχρές αέριες μάζες, που καταφτάνουν από την Ουκρανία.

«Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά αρκετή αστάθεια στη χώρα με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά», τονίζει ο γνωστός μετεωρολόγος σε νέα του ανάρτηση την Παρασκευή.

Και συνεχίζει: «Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα αλλάξουν το σκηνικό του καιρού, έρχονται από τα ΒΑ και συγκεκριμένα την Ουκρανία, όπου μέσω Μαύρης Θάλασσας θα βρεθούν πάνω από την περιοχή μας, μια κυκλοφορία που δεν είναι τόσο συνήθης αυτή την περίοδο.

Αν τα συστήματα και οι ψυχρές μάζες ερχόταν από τη Κεντρική Μεσόγειο, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερα ύψη βροχής».

Αύριο, Σάββατο το θερμόμετρο θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα έως τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ «ανάσα» δροσιάς αναμένεται από την Κυριακή (25.08.24), με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου.