Ο Μπάιντεν επιβεβαιώνει πως θέλει να αναμετρηθεί ξανά με τον Τραμπ σε ντιμπέιτ τον Σεπτέμβριο

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες πως θέλει να αναμετρηθεί εκ νέου με τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ «τον Σεπτέμβριο», μετά την πρώτη —καταστροφική για τον Δημοκρατικό— τηλεμαχία τους στα τέλη Ιονίου.

«Θέλω να δώσω μάχη μαζί του όταν συμφωνήσαμε (…) τον Σεπτέμβριο», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο NBC ο Δημοκρατικός, 81 ετών, η εμφάνιση του οποίου στα τέλη του περασμένου μήνα πολλαπλασίασε τις αμφιβολίες, ειδικά στην παράταξή του, τόσο για την ηλικία του όσο και για τη δυνατότητά του να φέρει σε πέρας δεύτερη θητεία.

Απέρριψε εξάλλου για ακόμη μια φορά τις αμφισβητήσεις για την πνευματική του υγεία και την αντοχή του, διαβεβαιώνοντας πως η «πνευματική μου οξύτητα είναι καλή, διάβολε».

«Σε τριάμισι χρόνια έκανα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είμαι έτοιμος να κριθώ για αυτό», τόνισε, αναγνωρίζοντας πάντως πως οι ανησυχίες για την ηλικία του είναι «θεμιτές».

Δυο μέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του προκατόχου του Τραμπ στην Πενσιλβάνια, ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαίωσε εξάλλου πως αισθάνεται «ασφαλής» που εγγυάται την προστασία του η Secret Service, το ομοσπονδιακό αστυνομικό επίλεκτο σώμα το οποίο είναι αρμόδιο για τη φύλαξη πολιτικών προσωπικοτήτων.

Αναφερόμενος στην επίθεση, διερωτήθηκε αν η μυστική υπηρεσία μπορούσε να προβλέψει τι συνέβη και να το αποτρέψει: είναι «ανοικτό ερώτημα», έκρινε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025