Ο Μπορέλ τα βάζει με τις ΗΠΑ

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σήμερα, Πέμπτη 17/10 φάνηκε να επικρίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς έδωσαν στο Ισραήλ περιθώριο ενός μήνα για να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα. Όπως επεσήμανε μέσα σε αυτό το διάστημα θα χάσουν τη ζωή τους υπερβολικά πολλοί άνθρωποι.

Την ίδια ώρα ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωνε πως η χώρα του θα συνεχίσει να βοηθάει το Ισραήλ να αμύνεται προμηθεύοντάς του όπλα, προσθέτοντας ωστόσο πως το Ισραήλ πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και ότι μια λύση δύο κρατών είναι ο τελικός στόχος.

«Οι ΗΠΑ λένε στο Ισραήλ ότι πρέπει να βελτιώσει την ανθρωπιστική υποστήριξη στη Γάζα, όμως του έδωσαν περιθώριο ενός μήνα. Ένας μήνας καθυστέρηση με τον ρυθμό που σκοτώνονται σήμερα οι άνθρωποι. Είναι υπερβολικά πολλοί άνθρωποι», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες και χαρακτήρισε «καταστροφική» την κατάσταση.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες, Τετάρτη, πως το Ισραήλ πρέπει να πάρει μέσα στον επόμενο μήνα μέτρα για να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα διαφορετικά θα αντιμετωπίσει ενδεχομένως την επιβολή περιορισμών στην αμερικανική στρατιωτική βοήθεια. Πρόκειται για την ισχυρότερη τέτοια προειδοποίηση αφότου άρχισε, πριν από ένα χρόνο, ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Εξάλλου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ που αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες, ο καγκελάριος Σολτς δήλωσε: «Για εμένα, ωστόσο, είναι σαφές ότι το να υποστηρίζουμε το Ισραήλ σημαίνει επίσης ότι διασφαλίζουμε διαρκώς την αμυντική ικανότητα του Ισραήλ, για παράδειγμα προμηθεύοντας στρατιωτικά αγαθά ή όπλα».

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εισαγγελική παρέμβαση για τον συρμό του Προαστιακού – Τι αναφέρει ο ΟΣΕ, πώς έγινε το περιστατικό
17 Οκτωβρίου, 2024
Νέα Κίος: Θρήνος για την 37χρονη μητέρα που σκοτώθηκε ακαριαία από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω της
17 Οκτωβρίου, 2024
Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ – Ο στρατός ενημερώνει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ
17 Οκτωβρίου, 2024
Ποιος κρύβεται πίσω από τα απειλητικά μηνύματα για βόμβες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας
17 Οκτωβρίου, 2024
Κ.Αρβανίτης: «Ερώτηση προς την Κομισιόν για τον καταιγισμό SLAPPs εναντίον ανεξάρτητων ΜΜΕ στην Ελλάδα»
17 Οκτωβρίου, 2024
Αθώος 26χρονος για εκδικητική πορνογραφία
17 Οκτωβρίου, 2024
Ντέμης Νικολαΐδης: «Αν ήμουν δισεκατομμυριούχος δεν θα αγόραζα ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα»
17 Οκτωβρίου, 2024
Όλγα Κεφαλογιάννη και Μίνως Μάτσας: Στα δικαστικά «χαρακώματα» το πρώην ζευγάρι – «Ήταν βίαιη, έχει εξωφρενικές απαιτήσεις»
17 Οκτωβρίου, 2024
Αναβλήθηκε ο αγώνας Κυπέλλου Ατρόμητος-Παναθηναϊκός
17 Οκτωβρίου, 2024
Σύνοδος Κορυφής: Επί τάπητος Ουκρανία, Μέση Ανατολή και μεταναστευτικό – Έμφαση Μητσοτάκη στις πολιτικές επιστροφών
17 Οκτωβρίου, 2024