Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε «παρών» στη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη μάχη του, όμως δεν έπεισε τους πολίτες ότι μπορεί να είναι η λύση. Η τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα, δεν μας καθιστά δύναμη ανατροπής, ούτε μας βάζει σε τροχιά διακυβέρνησης. Ούτε ο Μητσοτάκης θα φύγει έχοντας απέναντι του κόμματα του 13% και του 15%», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Θα είμαι παρών σε αυτή την προσπάθεια με το ΠΑΣΟΚ, όπως ήμουν σε όλη μου την πορεία στον δημόσιο βίο», δήλωσε ο Χ. Δούκας και υπογράμμισε: «Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας. Πάμε να νικήσουμε τώρα. Στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τον Κασσελάκη, αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες, θέλουμε ηγεσία που θα κάνει πράξη το “μαζί”».

«Δεν απεμπόλησα αυτή μου την ιδιότητα, ακόμα και όταν κάποιοι με παρότρυναν να την αποποιηθώ για να μαζέψω ψήφους για τον δήμο της Αθήνας», σημείωσε.

«Σε ό,τι λοιπόν με αφορά, θα αναλάβω και θα αναμετρηθώ με την ευθύνη. Και οι πολίτες, τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος, όλοι εσείς θα με κρίνετε. Σε κλίμα ενότητας, συμφωνώ με τον οδικό χάρτη του Νίκου Ανδρουλάκη και συμφωνώ να είναι μία ανοιχτή διαδικασία μελών και φίλων, που θα στείλει μήνυμα νίκης», επισήμανε.

«Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»

Ο Χ. Δούκας ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων είτε χάσει είτε κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως είπε, «αποτελεί αμοιβαίο πλεονέκτημα, είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο».

«Θέλω να δηλώσω ακόμα μια φορά και από το βήμα αυτό, ότι θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο γιατί αποτελεί δέσμευσή μου, αλλά γιατί αποτελεί ένα αμοιβαίο πλεονέκτημα τόσο για την πόλη όσο και για το Κίνημα. Το τοπικό συναντά το εθνικό και το εθνικό το τοπικό», υπογράμμισε.

Παράλληλα σημείωσε πως είναι ώρα «να ξανανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης. Όχι σε νέο κύκλο εσωστρέφειας και διχόνοιας. Ναι, σε ένα κόμμα μελών, όχι στελεχών και μηχανισμών».

«Δέχομαι ακραίες επιθέσεις»

Επιπλέον, ο Χ. Δούκας τόνισε πως δέχεται «ακραίες επιθέσεις από τη Δεξιά και τα συστήματά της, αλλά και την ακροδεξιά».

Όπως είπε η εμπλοκή στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ γίνεται με εντολή Μητσοτάκη. «Δεν μπορεί να σιωπά η Δημοκρατική Παράταξη όταν ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί να παρέμβει στην εκλογή του προέδρου».

«Να φανούμε αντάξιοι του Ανδρέα Παπανδρέου»

Τέλος, ο Χ. Δούκας υπογράμμισε πως δεν θα φύγει ο Μητσοτάκης έχοντας απέναντί του κόμματα του 13 και 15%.

«Να φανούμε αντάξιοι του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου της Αλλαγής, του Κώστα Σημίτη του εκσυγχρονισμού, του Γιώργου Παπανδρέου, του Βαγγέλη Βενιζέλου, της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη που ενίσχυσε τα ποσοστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε μια στιγμή, ότι οι αντίπαλοί μας δεν είναι εδώ, μέσα σε αυτή την αίθουσα. Εδώ, όλοι θέλουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ που θα ανοίξει, θα ενώσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και θα νικήσει την ΝΔ, όπως το κάναμε στην Αθήνα. Και θα κυβερνήσει προς όφελος των πολλών. Θα νικήσουμε. Να είστε σίγουροι. Πάμε να νικήσουμε τώρα», κατέληξε ο Χ. Δούκας.