Ο Χιου Γκραντ κατέληξε σε συμβιβασμό με τη Sun

Οι όροι και το ποσό του διακανονισμού δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξαν ο διάσημος ηθοποιός, Χιου Γκραντ, με τον εκδότη της εφημερίδας «Sun», Ρούπερτ Μέρντοχ, για την υπόθεση προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός, Xιου Γκραντ, είχε ισχυριστεί ότι οι δημοσιογράφοι της «Sun» είχαν χρησιμοποιήσει ιδιωτικούς ερευνητές για να παρακολουθήσουν το τηλέφωνό του και να διαρρήξουν το σπίτι του. Ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση εναντίον της «News Group Newspapers» (NGN) που ανήκει στον Ρούπερτ Μέρντοχ και είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας «Sun».

Ωστόσο, όπως εξήγησε o ίδιος με μήνυμα στο twitter υποχρεώθηκε ουσιαστικά να προχωρήσει με τον συμβιβασμό με τη βρετανική εφημερίδα, διότι ακόμα και αν κέρδιζε την αποζημίωση που ζητούσε, θα χρειαζόταν να καταβάλλει για δικαστικά έξοδα ποσό ύψους έως και 10 εκατ. λιρών.

Στη δήλωσή του, ο Χιου Γκραντ αναφέρει επίσης ότι «δεν ήθελε να δεχτεί» το «τεράστιο χρηματικό ποσό» που του είχε προσφερθεί για να διευθετηθεί το ζήτημα, αλλά συνειδητοποίησε ότι μια δίκη είναι πιθανό να αποδειχθεί «πολύ ακριβή».

Από την NGN, αρνούνται όλους τους ισχυρισμούς του διάσημου ηθοποιού εναντίον τους. Η δήλωση της εταιρίας αναφέρει ότι η εφημερίδα δεν παραδέχεται ευθύνη σε όσα την κατηγορεί ο Χιου Γκραντ, αλλά ότι «είναι προς το συμφέρον και των δύο μερών να μην προχωρήσουν σε μια δαπανηρή δίκη».

«Θα ήθελα πολύ να δω όλους τους ισχυρισμούς που (η εφημερίδα) αρνείται, να εξεταστούν στο δικαστήριο», αναφέρει ο Χιου Γκραντ σε δηλώσεις που έκανε στο twitter. «Αλλά οι κανόνες σχετικά με τις αστικές διαφορές προβλέπουν ότι εάν προχωρήσω σε δίκη και το δικαστήριο μου επιδικάσει αποζημίωση που είναι έστω και μια δεκάρα μικρότερη από την προσφορά του διακανονισμού που μου έχουν κάνει, τότε θα πρέπει να πληρώσω εγώ τα δικαστικά έξοδα και των δύο πλευρών. Οι δικηγόροι μου, μού λένε ότι αυτό ακριβώς θα συνέβαινε πιθανότατα με την υπόθεση αυτή. Οι δικηγόροι του Ρούπερτ Μέρντοχ είναι πολύ ακριβοί. Έτσι, ακόμα κι αν κάθε ισχυρισμός μου αποδειχθεί στο δικαστήριο, θα είμαι υπόχρεος για ποσό που πλησιάζει τα 10 εκατομμύρια λίρες. Φοβάμαι ότι πρέπει να υποχωρήσω μπροστά σε αυτό το εμπόδιο» εξήγησε ο Χιου Γκραντ.