Ο Δημητρακόπουλος για την Καϊλή: «Μοχλός πίεσης το να μην μπορεί να δει το παιδί της»

Η Εύα Καϊλή βιώνει τον δικό της “Γολγοθά” στις φυλακές των Βρυξελλών σύμφωνα με τον συνήγορο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Ο δικηγόρος της Ευρωβουλευτή παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera όπου ανέφερε, ότι δεν την άφησαν να δει την κόρη της, ως μοχλός πίεσης προκειμένου να “σπάσει” και να μιλήσει.

Συγκεκριμένα ο κ. Δημητρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως “θεωρώ ότι μάλλον δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί για να την πιέσουν να ομολογήσει, να παραδεχτεί ότι είχε διαπράξει κάτι“.

Ο γνωστός δικηγόρος τόνισε επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Καϊλή με το παιδί της, όμως “οι Βελγικές Αρχές αρνήθηκαν λόγω της μείωσης του σωφρονιστικού προσωπικού κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών“.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή υπενθύμισε επίσης πως στις 22 Δεκεμβρίου ο ανακριτής των Βρυξελλών, κ. Claise, δήλωσε ότι δεν διαθέτει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κατηγορία της δωροδοκίας κατά της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως “ως δικηγόρος με 33 χρόνια εμπειρίας” αναρωτιέται “πώς ο κ. Claise αποφάσισε ότι η κ. Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση στη φυλακή, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη βασική κατηγορία, όπως είναι αυτή της διαφθοράς“.

Η συνέντευξη συνέχισε προς την επερχόμενη ακρόαση της 22ας Ιανουαρίου, όπου θα επαναληφθεί ότι η “Εύα Καϊλή δεν ήταν ποτέ στην υπηρεσία του Κατάρ”. Όσον αφορά την πολιτική γραμμή της κ. Καϊλή, σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισής της, η Εύα Καϊλή “ακολούθησε την πολιτική γραμμή των Ευρωπαίων κεντρώων, όπως αυτή καθορίστηκε από τους Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν“.

Τέλος, αναφερόμενος στην ιχνηλάτηση χρημάτων στη Λατινική Αμερική από την Ελληνική αρμόδια αρχή, ο κ. Δημητρακόπουλος σχολίασε πως “είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι περισσότερες από δύο εβδομάδες αφότου η τράπεζα δήλωσε επίσημα ότι πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις και πλαστά έγγραφα, αυτές οι συκοφαντίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν“.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Συνελήφθη άνδρας που σχεδίαζε να επιτεθεί στην πρεσβεία του Ισραήλ
20 Οκτωβρίου, 2024
Φρίκη δίχως τέλος: Δεκάδες νεκροί μετά από νέα επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα
20 Οκτωβρίου, 2024
Κατέρρευσε γέφυρα στις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 7 νεκροί
20 Οκτωβρίου, 2024
Λέσβος: Νέα δεδομένα στην υπόθεση βιασμού 13χρονης
20 Οκτωβρίου, 2024
Γυναίκα έδωσε ζωή με τον θάνατό της – Είχε υπάρξει και η ίδια λήπτρια οργάνων
20 Οκτωβρίου, 2024
Μοσχάτο: Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης
20 Οκτωβρίου, 2024
Φως στο Τούνελ: Ξεσπά ο πατέρας του μωρού στην Αμαλιάδα – «Στο παιδί μου μπήκε χέρι για να πεθάνει»
19 Οκτωβρίου, 2024
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το κέντρο της Αθήνας – Αύριο ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος
19 Οκτωβρίου, 2024
ΗΠΑ: Μπρα ντε φερ μεταξύ Χάρις και Τραμπ στον δρόμο προς τις αμερικανικές εκλογές
19 Οκτωβρίου, 2024
Φως στο Τούνελ: Θάνατος βρέφους στην Αμαλιάδα – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας – Τι λέει η φίλη της μητέρας
19 Οκτωβρίου, 2024