Ο Δημήτρης Οικονόμου ζήτησε συγγνώμη για τη φράση που είπε για τους ανάπηρους

Ο Δημήτρης Οικονόμου προχώρησε σε δημόσια συγγνώμη την Τετάρτη 12 Μαρτίου, αναγνωρίζοντας ως «απαράδεκτη» τη φράση που χρησιμοποίησε τη Δευτέρα 10 Μαρτίου αναφερόμενος στα άτομα με αναπηρία, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στην εκπομπή του στον ΣΚΑΪ.

Ζητώντας τον λόγο για να λύσει «μια παρεξήγηση» ο δημοσιογράφος τόνισε πως «ειπώθηκε μία φράση που ήταν λάθος 100%, δεν έπρεπε να ειπωθεί με τον τρόπο που ειπώθηκε, γιατί αναπαράγει στερεότυπα για τη μη ισότιμη μεταχείριση των αναπήρων κι αυτό δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση σε εμάς, έχουμε υπηρετήσει αυτή τη δουλειά δεκαετίες ολόκληρες και δεν έχουμε δώσει ποτέ τέτοια δικαιώματα. Ήταν φράση απαράδεκτη σε κάθε περίπτωση και οφείλουμε μία καθαρή και γενναία συγγνώμη στους ανθρώπους αυτούς. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση στις προθέσεις μας».

Στη συνέχεια ο Άκης Παυλόπουλος συμπλήρωσε με τη σειρά του: «Ήταν λάθος η διατύπωση. Στην τηλεόραση υπάρχουν φράσεις που είναι ατυχείς».

«Η τηλεόραση είναι ένα σκληρό Μέσο. Όταν φεύγουν οι φράσεις είναι σαν τις πέτρες, δεν γυρίζουν πίσω. Οφείλεις όμως, όταν είσαι επαγγελματίας, να σέβεσαι, να κατανοείς και να αναγνωρίζεις το λάθος σου. Αυτό είναι το σωστό», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Οικονόμου.




Σημειώνεται ότι δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είχε πει: ««Πέρα από τους νεκρούς, δεκάδες ή και εκατοντάδες ανάπηροι θα περάσουν τη ζωή τους σε καροτσάκι. Σκέψου τον εαυτό σου να είσαι σε ένα καροτσάκι, ίσως είναι καλύτερη περίπτωση να είσαι νεκρός, από το να είσαι σε ένα καρότσι από το πρωί μέχρι το βράδυ, όμηρος. Το λέω με μεγάλη αγάπη και με μεγάλο σεβασμό στους ανθρώπους αυτούς». Στη συνέχεια θέλησε να δώσει εξηγήσεις, μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα X.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στις 27 Μαρτίου η ενημέρωση Μητσοτάκη για τα εξοπλιστικά
12 Μαρτίου, 2025
Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στη Γροιλανδία
12 Μαρτίου, 2025
Κολομβία: Τουλάχιστον 5 στρατιώτες νεκροί μετά από βομβιστική επίθεση
12 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Εξαιρετικά νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Εξαιρετικά νέα αν έχετε τόση σύνταξη
12 Μαρτίου, 2025
Ρωσία: «Μάλλον απίθανο να δεχτεί ο Πούτιν την αμερικανική πρόταση»
12 Μαρτίου, 2025
Η Πειραιώς ενισχύει τη στήριξή της στην Παιδεία μέσω του Προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
12 Μαρτίου, 2025
Ο Ιππόλυτος της Κατερίνας Ευαγγελάτου μάγεψε το κοινό του Hong Kong Arts Festival
12 Μαρτίου, 2025
Ξεκινά το mega project του Υπερταμείου και της ΕΤΑΔ για την αποτίμηση και αξιοποίηση 36.000 ακινήτων με τη συμμετοχή 9 εταιρικών σχημάτων 
12 Μαρτίου, 2025
Διακόπηκε η δίκη για το Μάτι – Αύριο η πρόταση της εισαγγελέως
12 Μαρτίου, 2025
Πολίχνη: Νέα στοιχεία για τους απατεώνες που συνελήφθησαν
12 Μαρτίου, 2025