Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μείγμα μπαχαρικών για ψησταριά (pic)

Μείγμα για ψησταριά ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του φορέα, «κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων” έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: “ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ- MIX FOR BARBEQUE” με την επωνυμία ANATOLI , με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 31/5/2024 και αριθμό παρτίδας LOT 5131821TS προέλευσης Ε.Ε. σε μεταλλικό περιέκτη των 40 γραμμαρίων, που συσκευάζεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε., με έδρα την Μεταμόρφωση Αττικής, οδός Ρ. Φεραίου 32 και Ψυχάρη».

Και προσθέτει: «Το προϊόν, εξετάσθηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε ότι περιέχει γλουτένη.

Επειδή το εν λόγω προϊόν δεν φέρει σχετική με την γλουτένη ένδειξη στην επισήμανση, ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΕΦΕΤ καλεί τους «καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε δημητριακά που περιέχουν γλουτένη και έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Υεμένη: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα (video)
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Le Parisien: Ο Ιρανός κατάσκοπος που «κάρφωσε» στο Ισραήλ τη θέση του Νασράλα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Άγιοι Ανάργυροι: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της δολοφονημένης Κυριακής Γρίβα – «Η ζωή μου έχει σταματήσει στην 1η Απριλίου»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων – Σε επιφυλακή δήμοι και Πυροσβεστική Υπηρεσία
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού: «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Μήνυμα 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο στην περιοχή Ροζενά – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θρήνος για το 19χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του από την ανατροπή μηχανήματος – Εσπευσμένη διακομιδή του 20χρονου συνεπιβάτη στο ΠΑΓΝΗ
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Καταρρακώθηκα ως άνθρωπος για όλα όσα με κατηγορούν – Έχω στα χέρια επιστολές «συγγνώμης»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 20χρονο που ξυλοκόπησε την 17χρονη σύντροφό του στην Κοζάνη – Μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ρέθυμνο: Χωρίς τις αισθήσεις του χειριστής μηχανήματος μετά από εκτροπή εκσκαφέα
29 Σεπτεμβρίου, 2024