«Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη» – Απάντησε η Αθήνα

«Προσπάθησα να οργανώσω μια συνάντηση τριών χωρών για το προσφυγικό, όμως λόγω του θανάτου δύο προσφύγων ο Ερντογάν αρνήθηκε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη».

Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε  ο Βούλγαρος πρόεδρος Μπόικο Μπορίσοφ, αποδεικνύοντας ότι ο Ερντογάν εμμένει στην προπαγάνδα περί «νεκρών προσφύγων» στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν»

«Όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν. ‘Αλλοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται. Παζαρεύουν χρησιμοποιώντας ως πιόνια απελπισμένους ανθρώπους. Θυμήθηκαν τώρα το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζουν συστηματικά εδώ και χρόνια» σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στα δημοσιεύματα που αφορούν σε δηλώσεις Μπορίσοφ για τη στάση του Ερντογάν.

«Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης» σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Σκληρή απάντηση της Αθήνας
Υπενθυμίζεται πάντως ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με αυστηρό ύφος στις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου και στις ψεύτικες ειδήσεις που μεταδίδει η τουρκική κυβέρνηση.

Μια χώρα που «κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις, δεν είναι σε θέση να κουνά δάχτυλο σε κανέναν» επισημάνει.

«Όταν μια χώρα εργαλειοποιεί ανθρώπους ως πολιορκητικό κριό, κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις για να τους παραπλανήσει και παραβιάζει συστηματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, δεν είναι σε θέση να κουνά το δάκτυλο σε κανέναν», σημειώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Και βέβαια δεν είναι σε θέση να δίνει μαθήματα Διεθνούς Δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άλλωστε, σε αυτά τα μαθήματα, η Τουρκία επί χρόνια μένει μετεξεταστέα», προσθέτει.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σοκ! Φοιτητής εντοπίστηκε κρεμασμένος σε δέντρο στην πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου
18 Μαρτίου, 2025
Φρίκη στη Γάζα: Πάνω από 400 νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ – Νεκρός ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς
18 Μαρτίου, 2025
Δικηγόρος Μάνου Δασκαλάκη: Είμαστε ικανοποιημένοι ως προς την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου
18 Μαρτίου, 2025
Σε έξαρση οι ιώσεις – SOS από τον Θανάση Τσάκρη
18 Μαρτίου, 2025
Λουτρό αίματος στη Γάζα: «Υπογράψατε θανατική ποινή για τους ομήρους», λέει η Χαμάς
18 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθη στην Ισπανία ο δράστης της δολοφονίας έξω από νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι
18 Μαρτίου, 2025
Δύο φορές ισόβια στην Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι είπε μόλις άκουσε την ποινή
18 Μαρτίου, 2025
Μαρινάκης: Ο ανασχηματισμός συμβολίζει μια περαιτέρω ισχυρή ανανέωση
18 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ. για τον οδηγό που πάτησε σκυλί – Βίντεο σοκ
18 Μαρτίου, 2025
Μητσοτάκης: Κατεπείγουσα ανάγκη να αναβαθμιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη
18 Μαρτίου, 2025