Ο Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτηση του γαμπρού του

Ανακοινώθηκε επίσημα από την τουρκική κυβέρνηση ότι η παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ έγινε δεκτή.

«Σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας προκάλεσε η παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας. Αρχικά υπήρξε ένα «σύννεφο» παραπληροφόρησης γύρω από το θέμα, καθώς υπήρξαν φήμες ότι ο λογαριασμός του Τούρκου υπουργού στο Instagram, όπου είχε αναρτηθεί η δήλωση παραίτησης «για λόγους υγείας» όπως ανέφερε, είχε πέσει θύμα χάκερ.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, έγινε γνωστό από αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών, πως πράγματι ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είχε υποβάλλει την παραίτησή του. Για να γίνει, ωστόσο, πραγματικότητα η αποχώρηση του γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη θέση του υπουργού, θα έπρεπε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος να την κάνει αποδεκτή.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (9.11), εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP ανέφερε πως ο Τούρκος πρόεδρος θα ανακοίνωνε την απόφασή του μέσα στην ημέρα. Το ίδιο βράδυ, από τη διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής κυβέρνησης, ανακοινώθηκε πως έγινε δεκτή η παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ και πλέον αρχίζει το… ντόμινο για τον «σουλτάνο» και την κυβέρνησή του.