Ο Ερντογάν ετοιμάζει νέα στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράκ κατά του PKK

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν η Τουρκία θα κλιμακώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τον κλοιό που θα διασφαλίσει τα σύνορα μας με το Ιράκ. Με τη θέληση του Θεού, θα έχουμε επιλύσει οριστικά το ζήτημα στα σύνορα μας με το Ιράκ αυτό το καλοκαίρι. Καλούμε όλους στην περιοχή να σεβαστούν τη στρατηγική ασφαλείας μας, την οποία τους έχουμε περιγράψει ξεκάθαρα. Διαφορετικά, θα είναι οι ίδιοι η αιτία των εντάσεων που θα προκύψουν».

Ανέφερε επίσης ότι η χώρα του κάνει προετοιμασίες «που θα γίνουν νέοι εφιάλτες σε όσους πιστεύουν ότι η Τουρκία θα γονατίσει από ένα τρομοκρατικό κράτος κατά μήκος των νότιων συνόρων της».

«Μέχρι να αποδεχθούν αυτή την πραγματικότητα όσοι ακόμη δεν μπορούν να κατανοήσουν την αποφασιστικότητα της χώρας μας και του έθνους μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, εμείς δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στη Γάζα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι το πρώτο κτίριο εβραϊκού οικισμού θα είναι από μόνο του αρκετό για να δείξει ότι η αιτία αυτής της θηριωδίας δεν είναι τίποτα άλλο, «αλλά μόνο η κλοπή, η ανηθικότητα και η ατιμία».

Τόνισε, επίσης, ότι «ως Τουρκία προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους αδελφούς μας στη Γάζα με τις διπλωματικές μας πρωτοβουλίες και την ανθρωπιστική μας βοήθεια. Η Τουρκία κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την Παλαιστίνη και θα συνεχίσει να το κάνει».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην τουρκική αμυντική βιομηχανία λέγοντας η Τουρκία βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις εξαγωγών παγκοσμίως στην τεχνολογία των οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και στην κορυφή των εξαγωγών τους. Μόνο πέρυσι οι εξαγωγές μη επανδρωμένων αεροσκαφών ανήλθαν σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025