Ο Ερντογάν ζήτησε από Γαλλία και Γερμανία να αναλάβουν ενέργειες για την Ιντλίμπ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να αναλάβουν «συγκεκριμένες ενέργειες» για να εμποδίσουν «μια ανθρωπιστική καταστροφή» στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

«Ο πρόεδρός μας υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η επιθετικότητα του καθεστώτος και των υποστηρικτών του στην Ιντλίμπ, επέμεινε στην ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ερντογάν επεσήμανε ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ — όπου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση με την υποστήριξη της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και να έρθουν στα πρόθυρα της αντιπαράθεσης Τουρκία, Ρωσία και Συρία-πρέπει να σταματήσουν.

Χθες Πέμπτη Μακρόν και Μέρκελ συνομίλησαν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και του εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ιντλίμπ, ενώ του ζήτησαν να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρναούτογλου: Σταμάτησα να μιλώ στους ρεπόρτερ στον δρόμο γιατί μου είπανε ψέματα
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αντιπρόεδρος του PES Group στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών ο Χάρης Δούκας
5 Φεβρουαρίου, 2025
Δυτική Όχθη: Δύο παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανά από τα ερείπια σπιτιού που ανατίναξε ο ισραηλινός στρατός
5 Φεβρουαρίου, 2025
Νέα ρωσική επίθεση στην Ουκρανία – Δύο νεκροί
5 Φεβρουαρίου, 2025
ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ «παγώνουν» τη βοήθεια προς την πολυεθνική αστυνομική δύναμη στην Αϊτή
5 Φεβρουαρίου, 2025
Η συγκινητική εξομολόγηση του Α. Κανάκη για την απώλεια του Αντώνη Παραρά
5 Φεβρουαρίου, 2025
Λ. Κατσέλη για υποψηφιότητα Γιαννίτση: «Εάν εγώ ήμουν στην τρίτη θέση, θα είχα αποσυρθεί»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Χάρης Δούκας επισκέφθηκε με τη σύζυγό του τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αυστρία: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αντιδρούν σε πιθανή συγκυβέρνηση με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κάθειρξη 11 ετών για τον 52χρονο που περιέλουσε με βενζίνη την πρώην σύζυγό του
5 Φεβρουαρίου, 2025