Ο Γεραπετρίτης συνεχίζει τις επαφές του στη Νέα Υόρκη

Σειρά διμερών και πολυμερών επαφών θα έχει και σήμερα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των εργασιών της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Επίσης, θα παραστεί στην εκφώνηση της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικότερα, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει στη Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης («South Eastern Europe Cooperation Process» -SEECP). Επίσης, θα παραστεί στην υπουργική συνάντηση Συνόδου Κορυφής για το Μέλλον και θα παρευρεθεί στην εκδήλωση υπογραφής της Εφαρμοστικής Συμφωνίας στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, για την προστασία της βιοποικιλότητας σε περιοχές εκτός εθνικής δικαιοδοσίας.

Επιπλέον, ο υπουργός θα συναντηθεί με τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρία Πεστσίνοβιτς Μπούριτς.

Στο πλαίσιο προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας για τη θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, αλλά και για την προαγωγή των διμερών σχέσεων της Ελλάδας, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ινδονησίας, της Παλαιστίνης, του Καζακστάν και του Ιράκ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στην άσφαλτο στο Μεσολόγγι: Νεκρός ένας 27χρονος – Σοβαρά τραυματισμένος ένας 26χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μία κακή στιγμή για να ανατρέψει τα πάντα» – Το πρώτο μήνυμα μετά την παράσυρση στο Κολωνάκι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025