Ο Κασσελάκης καλεί το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν κοινοβουλευτικά

Ερωτηθείς για την εκλογή Προέδου της Δημοκρατίας ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε να απαντήσει.

Kανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Διονύση Τεμπονέρα, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στο ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν κοινοβουλευτικά. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η προβολή του σπιτιού του.

Παραχωρώντας συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και ερωτηθείς σχετικά για τον Διονύση Τεμπονέρα, ξεκαθάρισε ότι «όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ», αποκλείοντας παράλληλα κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Νέα Αριστερά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ούτε ένα ευρώ μαύρα. Έχω απαυδήσει με τη βρομιά στη χώρα μας» είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι «όλο αυτό γίνεται για να μην υπάρχουν αποδείξεις. Ας αρχίσουμε με τη ρύθμιση χρέους της ΝΔ. Είναι δυνατόν το κόμμα του κυβερνά να έχει 500 εκατ. χρέος και να πληρώνει εκατομμύρια σε συμβούλους;».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να ξέρει».

«Η δύναμη που έχουμε στις λαϊκές συνοικίες αποδεικνύει ότι η καμπάνια κατά του προσώπου μου δεν πέτυχε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος λέει την αλήθεια και είναι στο πλευρό του», είπε για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πιάσει τον πήχη του 17%.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «ήταν ένα μήνυμα ότι οι Ευρωπαίοι δεν εμπνέονται από τις Βρυξέλλες. Στον ΣΥΡΙΖΑ που είμαστε ευρωπαϊστές, έχουμε ένα διακύβευμα, ένα αντίβαρο γιατί η δεξιά κάνει συνεργασίες με την ακροδεξιά και αυτό είναι επικίνδυνο».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «με τις πρωτοβουλίες για την ακρίβεια θέσαμε την ατζέντα και καταφέραμε να εκθέσουμε τη ΝΔ. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Η ΝΔ δεν πήγε τυχαία στο 28%. Αν δείτε τα δικά μας αποτελέσματα, δεν πετάω από τη χαρά μου, αλλά είναι πολύ ικανοποιητικά».

«Για να κερδίσεις τη ΝΔ πρέπει να μειώσεις τη διαφορά σου», είπε.

«Είχα πει ότι την επόμενη μέρα τα προβλήματα πάλι εκεί θα είναι. Πρέπει να έχουμε ταπεινοφροσύνη. Είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου. Είμαι πολύ περήφανος για τις προτάσεις που καταθέσαμε για τη φορολογία και την ακρίβεια», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρωθυπουργό να πάνε μαζί στο γενικό λογιστήριο του κράτους.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «όταν ένα ολόκληρο σύστημα προσπαθεί να κάνει δολοφονία χαρακτήρα κάτι δεν πάει καλά», ενώ πρόσθεσε ότι: «όταν παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 8-9%».

«Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του κ. Καρτερού για το one man show και για αυτό είχαμε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο και όλοι θα αξιοποιηθούν την επόμενη ημέρα», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε κάλεσμα στο ΠΑΣΟΚ.

«Προσκαλώ το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Υπάρχουν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι: «δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά, αυτό που βλέπω στην Αθήνα είναι η προμετωπίδα, θα τη γυρίσουμε. Θα χτίσουμε πλατιά κοινωνική βάση. Είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνάει από το μείγμα ακροδεξιάς-δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου».

Αναφερόμενος στις έδρες όσων βουλευτών αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: «όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς, που έκλεψε έδρες».

Για το αν έχει λάβει τα μηνύματα της κάλπης είπε: «έχω πάρει τα μηνύματά μου από την κάλπη. Υπάρχει κόσμος που λέει σε εμπιστεύομαι, θέλω να είσαι ο αντίπαλος της δεξιάς, αλλά πρέπει να φτιάξεις μια ομάδα και να δείξεις στιβαρότητα και ξεκάθαρες προτάσεις».

Σε ότι αφορά την πρόσφατη παρουσίαση του σπιτιού του είπε «mea culpa».

«Το έλαβα το μήνυμα και αυτό αναφέρεται ίσως και στα δικαιώματα που έχω δώσει κι εγώ παρουσιάζοντας το σπίτι μου. Mea culpa, το αναγνωρίζω, από εδώ και πέρα δεσμεύομαι ότι θα χτίσουμε μια νέα ομάδα προοδευτικής αριστείας όχι με μελλοντικούς υπουργούς των απορρυπαντικών, αλλά με ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν, με ένσημα από την επιστήμη, την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία. Ο ελληνικός λαός θα ξέρει ακριβώς τι θα ψηφίσει» είπε.

Αναφορικά με το πόθεν έσχες του ο κ. Κασσελάκης είπε πως απώθησε κόσμο αυτή η συζήτηση αλλά φανέρωσε την υποκρισία της ΝΔ. Με την απουσία προτάσεων και αντιπροτάσεων για την ακρίβεια, έπεσαν στο πόθεν έσχες.

Μάλιστα, τόνισε ότι «η δολοφονία χαρακτήρα δεν είναι παιχνίδι» τονίζοντας ότι «ήθελαν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου, αλλά δεν το πέτυχαν».

Επιπλέον, προέβλεψε ότι: «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ξανακατέβει για εκλογή. Το 28% δεν είναι τυχαίο. Πιστεύω ότι θα ακολουθήσει την πορεία του Σημίτη και εμείς θα αναλάβουμε μια χώρα που θα έχει φτωχοποιήσει το 1/3».