Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πίζας Guido Tonelli παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στην Αθήνα

Συζήτηση με τον συγγραφέα, φυσικό στο CERN της Γενεύης και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πίζας, Guido Tonelli.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ιταλικής Πρεσβείας:

To Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν σε μία συζήτηση με τον συγγραφέα, φυσικό στο CERN της Γενεύης και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πίζας, Guido Tonelli, με αφορμή το βιβλίο του Χρόνος – Από τον μύθο του Κρόνου στο Cern.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15/02 στις 18.30 στο αμφιθέατρο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου (Πατησίων 47, Αθήνα).

Με τον Guido Tonelli θα συνομιλήσουν ο Σπύρος Μανουσέλης, βιολόγος- επιστημολόγος-δημοσιογράφος επιστήμης, και ο Κώστας Νικολόπουλος, καθηγητής φυσικής στα Πανεπιστήμια του Αμβούργου και του Μπέρμινχαμ.

Είσοδος Ελεύθερη

Θα παρέχεται ταυτόχρονη μετάφραση.

Λίγα λόγια για τον Guido Tonelli:

Ο Guido Tonelli, φυσικός στο CERN της Γενεύης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πίζας, είναι ένας από τους πατέρες της ανακάλυψης του μποζονίου του Χιγκς. Έχει λάβει το διεθνές βραβείο Fundamental Physics Prize (2013) και το βραβείο Enrico Fermi της Ιταλικής Εταιρείας Φυσικής (2013), ενώ το 2014 του απονεμήθηκε τιμητικό μετάλλιο από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας. Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Γένεση – Η μεγάλη ιστορία της προέλευσης του κόσμου.

Βιβλία του συγγραφέα που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα: