«Ο κήπος των ευχών του Αλέξανδρου»: Στις 26 και 27 Ιουνίου η εκδήλωση για να ενισχυθεί η «Φλόγα»

Στις 26 και 27 Ιουνίου στην Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά η εκδήλωση «Ο κήπος των ευχών του Αλέξανδρου», με σκοπό να ενισχυθεί η Φλόγα ( Σύλλογος γονέων και παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες).

Την εκδήλωση διοργανώνει η κα. Ματίνα Κυριάκου Εκπρόσωπος της Φλόγας στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας

Όλα τα έσοδα πηγαίνουν στον σύλλογο Φλόγα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την εκδήλωση:

Στις 26 και 27 Ιουνίου στην Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά η εκδήλωση «Ο κήπος των ευχών του Αλέξανδρου», με σκοπό να ενισχύσουμε την Φλόγα ( Σύλλογος γονέων και παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες).

Την εκδήλωση διοργανώνει η κα. Ματίνα Κυριάκου Εκπρόσωπος της Φλόγας στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Από εσάς θέλουμε ένα βιντεάκι των δώδεκα δευτερολέπτων ( στα συνημμένα θα βρείτε το βίντεο με τα λόγια) και βέβαια θα ήταν χαρά μας να σας δούμε και από κοντά στην Χαλκίδα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΘΕΣΗ

Η εκδήλωση έχει ως εξής:

Ο κάθε παρευρισκόμενος θα παίρνει τον ηλίανθο θα γράφει μια ευχή πάνω στο καρτελάκι περί υγείας ή υπέρ αναπαύσεως και μετά θα τον τοποθετεί στα παρτέρια έξω από το Δημαρχείο της Χαλκίδας, εκεί θα υπάρχουν και οι κουμπαράδες της Φλόγας όπου ο καθένας θα βάζει ότι μπορεί έτσι ώστε να δυναμώσουμε την ΦΛΟΓΑ ΜΑΣ.

Λίγα λόγια για την Ματίνα Κυριάκου και τον Αλέξανδρο:

Η Ματίνα Κυριάκου είναι η μητέρα ενός αγοριού με ΑΞΙΟΘΑΎΜΑΣΤΗ δύναμη, του Αλέξανδρου Δαρδώνη.Ο γιός της από την ηλικία των 6 ετών ξεκίνησε να πολεμάει με το σάρκωμα Ewing.(ένας τύπος νεοπλασματικής ασθένειας). Πέρασε πολλά…χημειοθεραπείες, χειρουργεία, ακτινοβολίες, παρενέργειες. Δεν θα σταθώ εκεί. Θα σταθώ όμως στην απίστευτη δύναμη και ηρωισμό που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια. Ξέχναγε τον πόνο του και βοηθούσε τ’ άλλα παιδιά με αποκορύφωμα τον αγώνα του να κρατηθεί στην ζωή και παράλληλα να μοιράζει κονκάρδες, που έφτιαχνε με τα χεράκια του, στα παιδιά μέσα στα νοσοκομεία για να τους δώσει δύναμη, ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ,έλεγε και ξανάλεγε.

Πάμε μαμά ,πάμε και σ άλλο δωμάτιο, πάμε να σώσω κι άλλο παιδί. Αυτό το ξεχωριστό παιδί έφυγε από την ζωή γιατί όπως πολύ σοφά είπε ο μπαμπάς του, ενώ κατάφερε ν ανέβει στο πιο ψηλό βουνό,μόλις έφτασε στην κορυφή τον πυροβόλησε ένας ελεύθερος σκοπευτής που απλά τον περίμενε. Χαραγμένα βαθιά στην ψυχή της τα λόγια του διευθυντή της ΜΕΘ.””Το παιδί σας είναι εκτός ιατρικής βιβλιογραφίας,ειναι απίστευτο πόσο πολεμάει για την ζωή του”. Αυτό το παιδί λοιπόν ξεκίνησε έναν αγώνα. Ξεκίνησε να μοιράζει ελπίδα, δύναμη κι αγάπη μέσα απο το αλογάκι του …τις κονκάρδες του. Της άφησε “βαριά κληρονομιά “και δεν σκοπεύει να την αποποιηθει. Το μήνυμα του πρέπει και θα φτάσει παντου… Θα ξαναβγεί ο ήλιος…

 

(θα ξαναβγεί ο ήλιος. Αλέξανδρος ομάδα στο facebook)

Δράσεις: 1. Κάθε χρόνο στην μνήμη του την ημέρα που έφυγε μοιράζει στα ογκολογικά νοσοκομεία όλης της χώρας το μετάλλιο τιμής και ανδρείας σε όλα τα παιδακια. Αθήνα Θεσσαλονίκη Κρήτη και Harley Street Clinic London Καθως και Great Ormond hospital London.

2. Την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικου καρκίνου διοργανώνει των κήπο των ευχών του Αλεξανδρου όπου ένας ένας οι παρευρισκόμενοι τοποθετούν σε μια όμορφη περιοχή ,έναν ηλιανθο στον οποίο έχει κρεμάσει ένα καρτελακι και εκείνοι γράφουν την ευχή τους. Έτσι δημιουργείται ο κήπος των ευχών του Αλέξανδρου.

3. Στην γιορτή του διοργανώνει παιδικό τουρνουά μπάσκετ Αλέξανδρος.

4 . Στα γενέθλια του διοργανώνει τον Ήλιο του Αλέξανδρου. 1000 και πλέον κεριά πλαισιώνουν την κονκάρδα του που είναι τοποθετημένη στο κέντρο της πλακόστρωτης παραλίας Χαλκίδος και δημιουργείται καθώς οι παρευρισκόμενοι τα ανάβουν εφόσον πριν έχουν γράψει το όνομα τους… Ο Ήλιος του Αλέξανδρου.

Όλα τα έσοδα πηγαίνουν στον σύλλογο Φλόγα για παιδιά με καρκίνο.

E-MAIL ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ :[email protected]

Βίντεο από την προηγούμενη εκδήλωση