ÐÁÑÁÄÏÓÇ- ÐÁÑÁËÁÂÇ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÔÏÕÑÉÓÌÏÕ (EUROKINISSI/ ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ)

Ο Κόνσολας «αδειάζει» Θεοχάρη για τα «επικίνδυνα νησιά»

Ο υφυπουργός Τουρισμού διέψευσε όλα τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον διαχωρισμό της χώρας σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας. Το σχέιδο είχε παρουσιάσει ο Υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας, χθες, στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha,  ο κ. Κόνσολας απαντώντας στον δήμαρχο Σύμης, Λ. Παπακαλοδούκα ο οποίος είχε εκφράσει ανοιχτά τις αντιδράσεις του για την απόφαση αυτή του υπουργείου, τόνισε: «Θα ήταν παραλογισμός αν το υπουργείο Τουρισμού προέβαινε σε κατάταξη των νησιών, σε επικίνδυνα και μη. Το υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία επίσημα ανακοίνωση. Αυτοί που το ισχυρίζονται είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και ανεπαρκείς».

Σε νέα του παρέμβαση στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» σήμερα ο κ. Κόνσολας επέμεινε στην άποψή του ότι όσοι προβάλλουν ζητήματα τα οποία χαρακτηρίζουν επικίνδυνα κάποια μέρη της χώρας μας είναι «και επικίνδυνοι και ανεύθυνοι», αδειάζοντας στην ουσία τον Υπουργό Χάρη Θεοχάρη. «Δεν συμφωνούμε κατ’ ανάγκη σε όλα μέσα σε ένα υπουργείο», είπε επίσης.

«Αν κάποιος στο υπουργείο (Τουρισμού) είναι γιατρός και κατατάσσει τα νησιά, τότε είναι σε λάθος υπουργείο», δήλωσε ο κ. Κόνσολας, μιλώντας στον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα και πρόσθεσε: «Αν ο κ. Θεοχάρης δημοσιοποίησε ένα ζήτημα που ήταν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και δημιούργησε προβλήματα, πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Θεοχάρη». Στο ερώτημα αν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Θεοχάρης, είπε: «Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν χρειάζεται υποδείξεις».

Το σχέδιο που παρουσίασε ο Χάρης Θεοχάρης

Σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας για τον κορoνοϊό χωρίζεται η χώρα σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο χαρακτηρίζει πολλά νησιά ως «υψηλού κινδύνου»!

Όπως μετέδωσε το STAR, σε έγγραφο του Υπουργείου Τουρισμού χαρακτηρίζονται «χαμηλής επικινδυνότητας» η ηπειρωτική Ελλάδα, η Κρήτη και όσα νησιά απέχουν από την Αθήνα μέχρι δύο ώρες, είτε με πλοίο είτε μέσω πρόσβασης με αυτοκίνητο (π.χ. Εύβοια, νησιά Αργοσαρωνικού).

«Μεσαίας επικινδυνότητας» είναι οι προορισμοί Σαντορίνη, Κάλυμνος, Νάξος, Πάρος. Κως, Ρόδος και Σύρος.

«Υψηλής επικινδυνότητας» είναι όλοι οι υπόλοιποι νησιωτικοί προορισμοί είτε του Αιγαίου είτε του Ιονίου.

Να σημειωθεί ότι στους υψηλής επικινδυνότητας προορισμούς περιλαμβάνεται και η Μύκονος!

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και μόνο η πληροφορία ότι υπάρχει αυτό το έγγραφο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, ενώ προσπαθούν να επωφεληθούν από τον θόρυβο οι tour operators και να ρίξουν τις… τιμές στα μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας νησιά, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται προσπάθεια από το Υπουργείο Τουρισμού να ανακληθεί το έγγραφο!

Crash test όμως θα αποτελέσει η επόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να γίνουν 160 πτήσεις προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

https://staging.newsique.gr/koronoios-tourismos-engrafo-vomva-me-epikindyna-ellinika-nisia-vid/