Ο κορονοϊός θερίζει τους νέους – Τρείς νέοι θάνατοι 30άρηδων

Τους ανεμβολίαστους 20άρηδες και 30άρηδες θερίζει πλεόν ο κορονοϊός καθώς μια γυναίκα 32 ετών από τα Τρίκαλα, ένας 32χρονος πατέρας από τα Καλάβρυτα και ένας άνδρας 32 ετών από την Καρδίτσα είναι τα τελευταία θύματα του ιού.

Ιδια είναι και η εικόνα όσον αφορά στους διασωληνωμένους στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Μια 34χρονη γυναίκα από τα Τρίκαλα, ένας 32χρονος πατέρας δύο παιδιών από τα Καλάβρυτα και ένας ακόμη 32χρονος από την Καρδίτσα είναι τα τελευταία θύματα του ιου. Όλοι τους νέοι και ανεμβολίαστοι. 20άρηδες και 30άρηδες προστίθενται καθημερινά στις λίστες νεκρών και διασωληνωμένων.

Ένας 32χρονος πατέρας δύο παιδιών με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Ρίου. Νοσηλευόταν από τον περασμένο Αύγουστο οπότε είχε βρεθεί θετικός στον ιο. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και δεν είχε κάνει το εμβόλιο.

Δύο νέους ανθρώπους θρηνούν στα Τρίκαλα τις τελευταίες μέρες. Τα ξημερώματα έχασε τη μάχη μια 34χρονη γυναίκα, θετική στον ιο. Η άτυχη γυναίκα κάλεσε το ασθενοφόρο όμως ήταν ήδη αργά. Οι συγγενείς της δήλωσαν στους γιατρούς πως ήταν ανεμβολίαστη, όπως και ο 29χρονος Παύλος που κηδεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Τρίκαλα, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς και φίλους. Έπί δύο εβδομάδες έδινε μάχη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Ξέρω ότι νόσησε στο σπίτι αρκετές μέρες. Τον πήγαν στο νοσοκομείο αργά και εκεί χάθηκε όλο το παιχνίδι. Ήταν 10 μέρες δηλαδή στο σπίτι, και όταν τον πήγαν ήταν αργά», δήλωσε ο δάσκαλος του 29χρονου.

Δεν τελείωσε η Ελλάδα με τον κορωνοιο τόνισε μιλώντας στο μεγκα ο καθηγητής επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Stanford Γιάννης Ιωαννίδης.

Ξεπέρασαν τις 3000 τα κρούσματα χθες, ενώ καταγράφηκαν 43 θάνατοι ασθενών και 347 διασωληνωμένοι. 520 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική 453 στη Θεσσαλονίκη και 199 στη Λάρισα, ενώ άλλες τρεις περιφέρειες είχαν τριψήφιο αριθμό μολύνσεων.