«Ο Λευτέρης Αυγενάκης χτύπησε τον υπάλληλο με την άκρη του κινητού του», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΟΣΕΥΠΕ

Αποφασισμένοι να δικαιωθεί ο υπάλληλος του αεροδρομίου που έπεσε θύμα επίθεσης από τον Λευτέρη Αυγενάκη την περασμένη Παρασκευή (28.06.2024), είναι οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ) μετά την καταγγελία που τους έγινε για τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΟΣΕΥΠΕ, Κώστας Διαμαντής αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον Λευτέρη Αυγενάκη που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο.

Μιλώντας στο newsit.gr, υποστηρίζει ότι «το επεισόδιο έγινε την Παρασκευή. Εχθές το πρωί (Τρίτη 2.07.2024), μας ήρθε “φοβισμένα” με ένα ανώνυμο email από το πουθενά και μας εξιστορούσε τα γεγονότα, χωρίς τηλέφωνα, χωρίς τίποτα».
Και συνεχίζει λέγοντας, «εμείς λοιπόν έπρεπε να το ψάξουμε, μια τέτοια καταγγελία δεν θα μπορούσαμε να την αφήσουμε έτσι. Και ψάχνοντας και “ενοχλωντας” εκεί που έπρεπε μας ήρθε το βίντεο και δεν ξέρω αν είναι το μοναδικό. Αυτό που μάθαμε από την καταγγελία που έγινε από τους εργαζόμενους ότι ο κος. Αυγενάκης χτύπησε τον υπάλληλο με το κινητό του τηλέφωνο 2-3 φορές».

Αφορμή για τον πρώην υπουργό στάθηκε ότι έχασε την πτήση του “ρίχνοντάς” τα στον υπάλληλο. Όπως υποστηρίζει ο κ.Διαμαντής «είχε γίνει η αναγγελία αναχώρησης της πτήσης και έκαναν και αναγγελία του ονόματός του τέσσερις φορές ότι φεύγει το αεροπλάνο. Είχε κλείσει όμως η πύλη και το αεροπλάνο είχε φύγει».

Ο βουλευτής της ΝΔ, σύμφωνα με την καταγγελία, «όταν λοιπόν έφτασε εκεί ο κ.Αυγενακης, ζήτησε τον λόγο και ο υπάλληλος του απάντησε “σας έχουμε φωνάξει τέσσερις φορές από τα μεγάφωνα, δεν ανταποκριθήκατε, δυστυχώς η πτήση έφυγε”. Τότε όπως μας αναφέρει ο κ.Διαμάντης, ο πρώην υπουργός «εξεμάνη και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του υπαλλήλου. Τον χτύπησε αρκετές φορές με την άκρη του κινητού του. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν περιέλθει στην ομοσπονδία μας, φώναξαν οι συνάδελφοι έναν δόκιμο αστυνομικό και του είπε «μη με ακουμπάς, έχω βουλευτική ασυλία, ξέρεις που θα σε στείλω εγώ;».

Ο αστυνομικός απομακρύνθηκε φοβούμενος, αλλά σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουμε συνεχίστηκε το περιστατικό, κλωτσούσε δεξιά-αριστερά της καρέκλες του αεροδρομίου στην αίθουσα που ήταν και συνέχισε το επεισόδιο με τον εργαζόμενο».
Ο πρόεδρος της ΟΣΕΥΠΕ υπογραμμίζει ότι «εμείς προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον υπάλληλο αλλά δεν κατέστη εφικτό ενώ παράλληλα μάθαμε από συναδέλφους του ότι έχει βγει σε άδεια. Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο έχει σοκαριστεί, το τι τραβάει και τι πιέσεις δέχεται».

Μάλιστα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, μέσω του newsit.gr, «παρακαλεί τον εργαζόμενο επικοινωνήσει άμεσα μαζί τους καθώς έχει τα νομικά στοιχεία που θα τον προστατεύσουν και να μιλήσει χωρίς φόβο. Θα τον προστατεύσουμε όσο μπορούμε».

Τέλος, ο κ.Διαμαντής, μιλώντας για το περιστατικό βίας από τον πρώην υπουργό στον υπάλληλο του αεροδρομίου υπογραμμίζει «όλοι νομίζαμε ότι είχαν τελειώσει αυτά τα “μαύρα” χρόνια, αλλά δυστυχώς έχουμε μάθει ότι έχουν γίνει και άλλα επεισόδια με τον εν λόγω κύριο, όχι μόνο εντός του αεροδρομίου αλλά και σε συγκεντρώσεις. Αλλά τα μάθαμε εκ των υστέρων, τώρα ανοίγουν τα στόματα».