«Ο λιμενάρχης της Αίγινας απείλησε τον Βαρουφάκη»

«Ο οποιοσδήποτε περιορισμός και έλεγχος των βουλευτών είναι ευθέως παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια», δηλώνει η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, σε επιστολή που επέδωσε στον πρόεδρο του Σώματος, Κώστα Τασούλα, και τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων.

Όπως αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην επιστολή που κατατέθηκε χθες (28/04), «τα γεγονότα που αφορούν στη μετάβαση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 προς και από τη Βουλή, σας είναι γνωστά.

Παρά όμως την προσωπική σας παρέμβαση κ. Πρόεδρε, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, με λύπη μου θέτω υπ’ όψιν Σας ότι όχι μόνο αγνοήθηκε η παρέμβασή Σας αλλά συνέβησαν γεγονότα καθ’ υπέρβαση καθήκοντος, κατάχρησης εξουσίας, κατάφωρης παραβίασης του Συντάγματος και περιφρόνησης της Βουλής .

Σας τα παραθέτω επιγραμματικά:

  • Κατ’ εντολή του Λιμενάρχη Αίγινας, το αρμόδιο γραφείο έκδοσης εισιτηρίων, αρνήθηκε στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25, κ. Βαρουφάκη, την έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής
  • Κατά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Πειραιά ο Λιμενάρχης τον ρώτησε για ποιο λόγο μεταβαίνει στην Αίγινα και στην απάντηση “για την άσκηση των Βουλευτικών μου καθηκόντων” τον απείλησε με σχηματισμό δικογραφίας
  • Κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Αίγινας ο Λιμενάρχης τον εμπόδισε να συνεχίσει την πορεία του και τον υποχρέωσε να περιμένει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έως ότου, μετά και την παρέμβαση της συνοδευτικής ομάδας φύλαξής του, να του επιτρέψει να συνεχίσει τη διαδρομή του
    Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Αξιότιμοι κ.κ. Συνάδελφοι

Δεδομένων των ανωτέρω, της σύμφωνης γνώμης όλων των συναδέλφων και Σας προσωπικά για το απαράδεκτο στις συμπεριφορές των πρώτων γεγονότων, ενόψει της ερχόμενης Ολομέλειας, αλλά κυρίως και πρωτίστως για την προστασία του Συνταγματικού δικαιώματος όλων των Βουλευτών της απρόσκοπτης άσκησης των καθηκόντων τους, όπως η συνείδηση του καθενός ορίζει, θα παρακαλούσα εσάς προσωπικά αλλά και τους συναδέλφους, με τον προσήκοντα τρόπο, να κάνουμε σαφές δημοσίως ότι ο οποιοσδήποτε περιορισμός και έλεγχος στην κίνηση των Βουλευτών είναι ευθέως παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια».

Όπως αναφέρουν από το ΜέΡΑ25, ο κ. Τασούλας απαντώντας στην κ. Σακοράφα, δεσμεύτηκε να καταστήσει σαφές προς όλους ότι θα πρέπει να αποφεύγονται συμπεριφορές που προσβάλουν τη Βουλή και το Σύνταγμα.