Όταν ο Μητσοτάκης διαφήμιζε την Αντωνιάδου: «Θα ζητήσει συγγνώμη;» (pic)

Σάλος έχει ξεσπάσει στα social media σχετικά την Ελένη Αντωνιάδου, την ερευνήτρια στη NASA, η οποία τιμήθηκε πρόσφατα από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στα «Επιχειρηματικά Βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος» και είχε τιμηθεί, επίσης, σε τελετή στο Λονδίνο για το ερευνητικό της έργο στα βραβεία «2013 FDM Everywoman In Technology Awards», ενώ και η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών «Mattel» την επέλεξε για… Barbie, ώστε να τιμήσει τα σύγχρονα γυναικεία πρότυπα.

Ο λόγος για τον διαδικτυακό «εμφύλιο» είναι τα σχόλια ορισμένων χρηστών των social media σε ανάρτηση της υπουργού κ. Κεραμέως από την πρόσφατη βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου στα οποία ισχυρίζονται πως η Ελληνίδα επιστήμονας δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης της NASA.

Μάλιστα τον ισχυρισμό αυτό για την κυρία Αντωνιάδου φαίνεται να υποστηρίζουν και διάφοροι καθηγητές και επιστήμονες, οι οποίοι επίσης σχολίασαν κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση, παραθέτοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα, επικρίνοντας την Ελληνίδα επιστήμονα.

Την κ. Αντωνιάδου τη διαφήμιζε το 2015 και ο νυν Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης:

Για το λόγο αυτό, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, καλεί τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη.

«Ο @kmitsotakis⁩ διαφήμιζε προσωπικά στις 12/3/2015 την Ελένη Αντωνιάδου ως «το κορίτσι θαύμα της NASA»! Μετά την αποκάλυψη της απάτης, δεν νοιώθει την ανάγκη να ζητήσει, έστω και με καθυστέρηση χρόνων, μια συγγνώμη; Κατά τα άλλα, «ζήτω η αριστεία»!», γράφει χαρακτηριστικά.