«Ο Μητσοτάκης διαγράφει το Σαμαρά στο τρίτο… αντάρτικο»

Στο τρίτο στραβοπάτημα καίγεται ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό είναι το αυστηρό μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου σε μια προσπάθεια να τερματίσει εν τη γενέσει της την εσωστρέφεια η οποία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς εντός της Κ.Ο. της, αλλά και στο κόμμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει «Το Καρφί».

Οι σχέσεις Μητσοτάκη-Σαμαρά πλέον κρέμονται σε μια λεπτή κλωστή, που με ένα απλό άγγιγμα από πλευράς του Μεσσήνιου πολιτικού μπορεί να σπάσει. Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να μην ανεχθεί καμία στραβοτιμονιά από κανέναν, είτε είναι ο Σαμαράς ε,ίτε ένας απλός βουλευτής.

Η υπομονή του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαντλήθηκε λένε οι συνεργάτες του, οι οποίοι είδαν από κοντά την οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού μόλις πληροφορήθηκε τη νέα διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός επικαλούμενος προσωπικό θέμα δεν παρέστη στην ψηφοφορία για την επίμαχη τροπολογία στη Βουλή παρότι ως πρώην αρχηγός και πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει κομματική πειθαρχία όταν τίθεται σε ένα νομοσχέδιο ή τροπολογία. Παρ’ όλα αυτά ο κ Σαμαράς αψήφησε την πρωθυπουργική προειδοποίηση και για δεύτερη φορά απουσίαζε σε μια τόσο συμβολική, αλλά και ουσιαστική για την κυβέρνηση ψηφοφορία στη Βουλή.

Στις εσωκομματικές συσκέψεις που έγιναν ακούστηκαν πολλές απόψεις όπως ότι ο Α. Σαμαράς δεν θα σταματήσει να τον υπονομεύει φερόμενος ως άτυπος ηγέτης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Κάπως έτσι έφθασαν να συζητούν και για ενδεχόμενη διαγραφή του με το σκεπτικό ότι ο Μητσοτάκης δεν χειραγωγείται από κανέναν και είναι ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός της ΝΔ.

Περισσότερα στην εφημερίδα «Καρφί» που κυκλοφορεί σήμερα.

-Ad-