Ο Μητσοτάκης επέλεξε εκείνον που ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεπσών (vid)

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο νέος Ελληνας Επίτροπος στην Κομισιόν, δήλωνε πριν λίγους μήνες πως η Συμφωνία των Πρεσπών «δεν αφήνει περιθώριο σε αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς» και το ερώτημα που προκύπτει είναι ξεκάθαρο.

Στις 23 Μαΐου του 2019 λοιπόν, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, από τη θέση του εκπροσώπου της Κομισιόν, σε συνέντευξή του στο euronews, ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Μετά από πολλά χρόνια οι πλανήτες στοιχίζονται σωστά στα δυτικά Βαλκάνια, και στοιχίζονται σε μία αμετάκλητη ευρωπαϊκή προοπτική. Δηλαδή αυτός ο δρόμος ο ευρωπαϊκός που φωτίζεται προς το μέλλον δεν αφήνει κανένα περιθώριο για να κυλήσουμε πάλι πίσω σε αλυτρωτισμούς, εθνικισμούς, αγάλματα, χάρτες κλπ. Αυτό θέλω να πιστεύω ότι έχει γίνει κατανοητό, πλησιάζουμε τώρα σ΄αυτές τις κρίσιμες συζητήσεις που θα γίνουν σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και για την Ελλάδα δε χωράει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να είναι κεντρικός πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων, γιατί είναι και ο ισχυρός ευρωπαϊκός παίκτης της περιοχής, αλλά και γιατί μαζί με την ΕΕ μοιράζεται αυτήν την ευθύνη, να κρατήσει τα Βαλκάνια στο σωστό δρόμο.»

Σχεδόν δύο μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2019, πως είναι δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιλέγει για νέο Ευρωπαίο Επίτροπο κάποιον που είναι αντίθετος με τη «γραμμή», τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και της ΝΔ, σε αυτό το ζήτημα και από την άλλη να απορρίπτει τον Αντώνη Σαμαρά, που αναφέρεται «μία και ελληνική Μακεδονία»;. Ύστερα από αυτή την επιλογή να μαντέψουμε και την πραγματική άποψη του κ. Μητσοτάκη για το Μακεδονικό;