Ο μυστηριώδης Τούρκος που προσφέρει μάσκες στην Εκκλησία της Ελλάδος

Ο γεννημένος σία Αδανα της Τουρκίας 36xpovos επιχειρηματίας τις τελευταίες ημέρες έγινε είδηση για τον ίδιο λόγο στην Ελλάδα στα Σκόπια και τα Κατεχόμενα στην Κύπρο.

Ως χορηγός της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Γιασάμ Αγιαβέφε διέθεσε υγειονομικό υλικό αξίας 300.000 ευρώ στο υπουργείο Υγείας το οποίο παραδόθηκε στις 8 Απριλίου στον χώρο υποδοχής υλικού του υπουργείου Υγείας από τον γενικό διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών ΕΚΥΟ της Εκκλησίας τον χρυσοπηγίτη αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη.

Η αναζήτηση στο Διαδίκτυο αναδεικνύει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον 36χρονο επιχειρηματία με τη χλιδάτη ζωή την οποία δεν διαφαινόταν ότι θα είχε όταν γεννιόταν το 1984 στην οικογένεια ενός εργαζόμενου στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ. Ο κ. Αγιαβέφε είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τον Τύπο στα Κατεχόμενα το 2016. Τότε n προσπάθειά του να αγοράσει μεγάλη έκταση στην Κερύνεια όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τουρισμό του είχε προσδώσει τον τίτλο ότι είναι ένας από τους βασιλιάδες της Κερύνειας ωστόσο οι διαδικασίες για την απόκτηση της γης είχαν χαρακτηριστεί ύποπτες.

Στις αρχές Μαρτίου του 2019 τουρκικά μέσα ενημέρωσης φιλοξένησαν δημοσιεύματα που έφεραν τον κ Αγιαβέφε να έχει συλληφθεί στην Ελλάδα δυνάμει διεθνούς εντάλματος που είχε εκδώσει σε βάρος του η Τουρκία για παράνομο τζόγο μέσω Διαδικτύου. Το Διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες ανήκουν στο πεδίο των ενδιαφερόντων του πολυπράγμονος επιχειρηματία. Για τη σύλληψη του επιχειρηματία η ΕΛΑΣ δεν είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση και δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται σήμερα n διαδικασία n έκδοση ανακοίνωσης σημειώνεται δεν είναι πάντα υποχρεωτική. Ο ίδιος πάντως έχει διαψεύσει ότι υπήρχε ένταλμα σε βάρος του. Ο κ. Αγιαβέφε εξακολουθεί να ζει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο site των επιχειρήσεών του yasamayavefe.com ο Τούρκος επιχειρηματίας ξεκίνησε τη δραστηριότητά του από πολύ νεαρή ηλικία ενώ το ρητό που τον εκφράζει θυμίζει κάπως την καβαφική Ιθάκη και την αξία του ταξιδιού όχι του προορισμού. Για τον 36χρονο χορηγό της Εκκλησίας της Ελλάδος η επιτυχία είναι το ταξίδι όχι ο προορισμός. Οι δραστηριότητές του όπως μπορεί να διαπιστώσει ο επισκέπτης στην ιστοσελίδα του εκτείνονται στον τουρισμό στις κατασκευές αλλά και στην τεχνολογία και την κλιματική αλλαγή.

Πληροφορίες: Πρώτο Θέμα