Ο νέος κεντρικός σταθμός των ΚΤΕΛ Αττικής θα θυμίζει αεροδρόμιο (pics)

Για το νέο σταθμό των ΚΤΕΛ που μετακομίζει στον Ελαιώνα μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και την εκπομπή “Με νέα ματιά” ο ομότιμος καθηγητής Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Μωραΐτης.

Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο 2022 και όπως είπε ο κ. Μωραΐτης πρόκειται για ένα υποδειγματικό σταθμό στα πρότυπα των μικρών αεροδρομίων.

Με κτίρια πολλαπλών χρήσεων, όπως συνεδριακό κέντρο, ξενοδοχείο, εκθεσιακούς χώρους, εμπορικά καταστήματα και υπηρεσίες και σύνδεση με το Μετρό, ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στον Ελαιώνα θα καταλαμβάνει 60.000 τμ.συνολικού εμβαδού.

Εκτιμάται δε, ότι θα χρησιμοποιείται από 35.000 επιβατες σε καθημερινή βάση. Το έργο θα έχει έντονο το βιοκλιματικό στοιχείο, σύμφωνα με τον καθηγητή και αναμένεται να ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, μέσα σε διάστημα δύο ετών.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρίστος Δοξιάδης: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας
16 Μαρτίου, 2025
Αρχίζουν αύριο οι εξετάσεις PISA στα σχολεία
16 Μαρτίου, 2025
Κατώτατος μισθός: Ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες η νέα αύξηση
16 Μαρτίου, 2025
Συγχαρητήρια από Γεραπετρίτη και Ζαχαράκη στο νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Ιωάννη
16 Μαρτίου, 2025
Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε ο Φριτς Σέρερ
16 Μαρτίου, 2025
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε την 20χρονη σύντροφό του
16 Μαρτίου, 2025
Γιάννης Μπέζος: «Δεν πολυβλεπόμαστε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου»
16 Μαρτίου, 2025
Θεοδωρικάκος: «Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού»
16 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Πού θα ρίξει χιόνια τις επόμενες ημέρες
16 Μαρτίου, 2025
Νίκος Πλακιάς για τον ανασχηματισμό: «Όποιος και να ήταν υπουργός θα έφερνε τα παιδιά μου πίσω;»
16 Μαρτίου, 2025