Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ και πάει στον τελικό του κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ, ανέτρεψε τη νίκη του Δικεφάλου στην Τούμπα (3-2) και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου εκεί που τον περιμένει η ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τα γκολ της νίκης – πρόκρισης στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Μασούρα και Καμαρά στο 65′ και στο 85′, με τον ΠΑΟΚ να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 83′ να ισοφαρίσει με τον Βαρέλα, σε μια κομβική στιγμή της αναμέτρησης με βάση την εξέλιξή της

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός, αν και προσπάθησε, δεν μπόρεσε να δώσει τον ρυθμό που ήθελε στο παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν να κυκλοφορήσουν γρήγορα τη μπάλα, με τον ΠΑΟΚ να έχει κλείσει τους χώρους και να προσπαθεί να βγει στην πλάτη των γηπεδούχων. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 30′, με τη μπάλα να φτάνει μέσα στη περιοχή και στον Λημνιό, μετά από συνεργασία Μάτος – Τζόλη, με τον Έλληνα εξτρέμ να σουτάρει και να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία του Σα.

Στο 34′ ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να αξιοποιήσει μια σέντρα του Ελαμπντελαουί, με τον Ίνγκασον να διώχνει σε κόρνερ. Στο 41′ ο Μπουχαλάκης έστρωσε πανέξυπνα στον Μασούρα, ο οποίος έκανε ένα εντελώς άστοχο διαγώνιο σουτ αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Μαρτίνς να περνάει τον Φορτούνη στη θέση του Μπουχαλάκη και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ραντζέλοβιτς στη θέση του Λοβέρα.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερο ημιχρόνου, γράφοντας δυο τελικές με τους Ελ Αραμπί (έκοψε ο Ίνγκασον) και Μασούρα (μπλόκαρε ο Πασχαλάκης).Στο 65′ ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ που έψαχνε, με τον Μασούρα να νικά με κεφαλιά τον Πασχαλάκη, μετά από σέντρα του Καμαρά από τα δεξιά.

Στο 85′ ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0, με τον Καμαρά να μπαίνει στη περιοχή και με διαγώνιο σουτ να νικάει τον Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Ομάρ Ελ Καντουρί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκα, Μπουχαλάκης (42′ Φορτούνης), Καμαρά, Γκιγέρμε, Λοβέρα (46′ Ρατζέλοβιτς), Μασούρας (79′ Καφού), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (73′ Στοχ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (73′ Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Λημνιός (63′ Λάμπρου), Τζόλης (63′ Ροντρίγκο), Άκπομ (63′ Σφιντέρσκι)

-Ad-