O Όμιλος Μυτιληναίου στηρίζει μετοχή και επενδυτές

H παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, οδήγησε τη Mytilineos σε μια κίνηση θωράκισης της μετοχής της και εξασφάλισης των επενδυτών μέσω του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών, (Βuy Back) αξιοποιώντας τη μεγάλη ρευστότητα που διαθέτει.

Οπως σημειώνουν πηγές της εταιρείας.”η Mytilineos συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική οικονομία και το ελληνικό επιχειρείν, το επενδυτικό της πρόγραμμα παραμένει σταθερό και αταλάντευτο και λειτουργεί ως ένα «δίχτυ ασφαλείας» για τους μετόχους, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί”.

Ουσιαστικά η επαναγορά μετοχών ανταποδίδει στους μετόχους τη στήριξη που παρέχουν στην εταιρεία. Επιπλέον πρόκειται και για ευέλικτη διαδικασία η οποία μπορεί και να διαρκέσει έως και δύο χρόνια, χωρίς να είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί. Αυτό κρίνεται με βάση τις συνθήκες της αγοράς και τις ανάγκες της εισηγμένης.

Με το ταμείο της εισηγμένης να έχει ρευστότητα 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 εκατ. από το ομόλογο και 200 εκατ. που προϋπήρχαν, «ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Mυτιληναίος, θεωρείτο δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα προχωρούσε σε μία τέτοια παρέμβαση επιδιώκοντας την έμπρακτη στήριξη της εταιρείας και των προοπτικών της», σχολιάζουν συνεργάτες του.

«Η σημερινή εικόνα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της εταιρείας», συμπληρώνουν και τονίζουν ότι «οι σύγχρονες εταιρείες βρίσκουν τρόπους να θωρακίσουν τα assets τους».

Αλλωστε επενδύοντας 300 εκατ. ευρώ ο όμιλος Μυτιληναίου δημιουργεί τη μεγαλύτερη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα φυσικού αερίου στη χώρας μας . Με την κίνηση αυτή αποδεικνύει ότι κάνει πράξη τις επενδύσεις που ανακοινώνει στηρίζοντας την χώρα και την ελληνική οικονομία.

Μια επενδυση που δίνει υπεραξία στον όμιλο και σιγουριά σε μετόχους και επενδυτές, που βλέπουν να έχουν τοποθέτηθει σε μια επιχείρηση “λίρα εκατό”.

Πάντως, αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι ότι με τις κινήσεις που έγιναν εγκαίρως από τη Mytilineos, όπως η έκδοση του ομολόγου, βρέθηκε εφοδιασμένη με την απαιτούμενη ρευστότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως αυτής της χρονικής περιόδου.