O Όμιλος ΤΙΤΑΝ δεσμεύεται σε ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ ενισχύει τη δέσμευσή του για έναν κόσμο με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 και ανανεώνοντας τους επιστημονικά επικυρωμένους στόχους του. Οι ανανεωμένοι στόχοι μείωσης CO2 του Τιτάνα θα συμβάλουν στη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1,5oC και έχουν ήδη υποβληθεί για επιστημονική επικύρωση στην πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi).

Το τρίτο τρίμηνο του 2022, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ μείωσε τις καθαρές εκπομπές CO2 κατά 5,5%, επιτυγχάνοντας διπλάσιο ρυθμό μείωσης από αυτόν της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Από το 1990 ο Όμιλος έχει μειώσει το ανθρακικό του αποτύπωμα κατά 20%. Με περισσότερες από 90 πρωτοβουλίες  για μείωση των εκπομπών CO2 σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται και ένα πρόγραμμα εισαγωγής νέων προϊόντων με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα που θα προσφέρουν στους πελάτες του πιο βιώσιμες λύσεις, ο ΤΙΤΑΝ βρίσκεται σε πορεία επίτευξης των στόχων του. Επιπρόσθετα, οι προσπάθειές του για τους ευρύτερους στόχους σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG) αναγνωρίστηκαν προσφάτως από την MSCI, η οποία αξιολόγησε τον Τιτάνα με «AA» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Με τους νέους επιστημονικά επικυρωμένους στόχους, ο ΤΙΤΑΝ επιδιώκει να μειώσει όχι μόνο τις άμεσες εκπομπές (Scope 1) και τις έμμεσες εκπομπές από την ηλεκτρική ενέργεια (Scope 2), αλλά και άλλες έμμεσες εκπομπές CO2 από την εφοδιαστική αλυσίδα (Scope 3). O Όμιλος έχει δεσμευτεί να πετύχει ουδέτερες καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του έως το 2050.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χατζηδάκης για εξορύξεις και Chevron: Η κυβέρνηση απαντά με έργο σε όσους αμφισβήτησαν το σχέδιό της
30 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθη 25χρονος για ληστείες σε Ηλιούπολη και Άλιμο
30 Μαρτίου, 2025
Ο Παύλος Μαρινάκης πιθανότατα θα ανακοινώσει αύριο αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας
30 Μαρτίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός αδιαφορεί για τη γενοκτονία στη Γάζα
30 Μαρτίου, 2025
Έντι Ράμα: Προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα
30 Μαρτίου, 2025
Επίθεση στο Κορωπί: «Θα τους σκοτώσω για να γίνω ήρωας»
30 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
30 Μαρτίου, 2025
Νησιά Τόνγκα: Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7 βαθμών
30 Μαρτίου, 2025
Αυτόνομη κουρδική διοίκηση: «Δεν αναγνωρίζουμε τη νέα κυβέρνηση της Συρίας»
30 Μαρτίου, 2025
Κωνσταντοπούλου: «Ο αγροτικός κόσμος έχει πληγεί βάναυσα και ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί, θα είμαστε πάντα δίπλα τους»
30 Μαρτίου, 2025