Ο Πολ Τόμσεν αποχωρεί από το ΔΝΤ

Την αποχώρηση του Πολ Τόμσεν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον προσεχή Ιούλιο, ανακοίνωσε η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, ο οποίος συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την ελληνική οικονομική κρίση, εργάστηκε για 37 χρόνια στον διεθνή οργανισμό σε ανώτερες θέσεις στην Ουάσιγκτον και ως εκπρόσωπος του Ταμείου στη Ρωσία.

Πριν από την ανάληψη της θέσης του ως επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος τον Νοέμβριο του 2014, είχε πρωταρχική ευθύνη για τα προγράμματα του Ταμείου στις ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την επακόλουθη κρίση στη Ζώνη του Ευρώ.

Όπως τόνισε η κ. Γκεοργκίεβα «ο Πολ συνεργάστηκε στενά με τις 44 χώρες της Ευρώπης και διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην παροχή των αναγκαίων οικονομικών συμβουλών και καθοδήγησης».

«Ο Πολ είναι γνωστός ως σκληρός διαπραγματευτής και είχε πάντα ως επίκεντρο των προσπαθειών του τη μακροπρόθεσμη ευημερία των λαών των χωρών-μελών που ενεπλάκη», επεσήμανε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.

-Ad-