REUTERS

Ο Πούτιν προσκάλεσε τον Ζελένσκι στη Μόσχα – Η απάντηση του Κιέβου

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Κίνα και προσκάλεσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη ρωσική πρωτεύουσα, ώστε να συζητήσουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Είπα ναι, μπορεί ο Ζελένσκι να έρθει στη Μόσχα αν θέλει, αρκεί να είναι έτοιμος για συνομιλίες», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Επίσης, σχολιάζοντας τη συνάντηση με τον Τραμπ στην Αλάσκα, ανέφερε πως έγινε σε καλό κλίμα και ότι ο ίδιος μίλησε σπαστά αγγλικά για να δείξει τις καλές προθέσεις του.

Επιπλέον, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστήριξε πως ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε όλες τις κατευθύνσεις.

Βίντεο με τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου:

Η απάντηση του Κιέβου

Η πρόταση του Ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Μόσχα είναι απαράδεκτη, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντριι Σιμπίχα δήλωσε ότι τουλάχιστον επτά χώρες συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, του Βατικανού, της Ελβετίας και τριών χωρών του Κόλπου, είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν μια τέτοια συνάντηση.

«Αυτές είναι σοβαρές προτάσεις και ο πρόεδρος Ζελένσκι είναι έτοιμος για παρόμοιες συναντήσεις σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή», έγραψε σε ανάρτηση του στο Χ. «Ωστόσο, ο Πούτιν συνεχίζει να τα βάζει με τους πάντες κάνοντας εν γνώσει του απαράδεκτες προτάσεις».