Ο Μπολσονάρου κατηγορεί τον Ντι Κάπριο

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι ο σταρ του Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο χρηματοδότησε εμπρησμούς στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, χωρίς να παρουσιάσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Ο Μπολσονάρου αναπαρήγαγε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κατηγορίες της αστυνομίας που ανέφεραν ότι υπάρχουν «ενδείξεις» ότι εθελοντές πυροσβέστες προκάλεσαν τις καταστροφικές πυρκαγιές για να πουλήσουν τις εικόνες στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), το οποίο με τη σειρά του τις χρησιμοποίησε για να συλλέξει δωρεές στο εξωτερικό – μεταξύ των οποίων και μια δωρεά ύψους 500.000 δολαρίων από τον Ντι Κάπριο.

Η WWF διέψευσε κατηγορηματικά ότι δέχθηκε δωρεά από τον Αμερικανό ηθοποιό και ότι απέκτησε φωτογραφίες από πυροσβέστες.

«Αυτός ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ένας κουλ τύπος, σωστά; Δίνει χρήματα για να βάλει φωτιά στον Αμαζόνιο», είπε χθες ο Μπολσονάρου σε σύντομες δηλώσεις μπροστά από την προεδρική κατοικία.

Ο Ντι Κάπριο αρνήθηκε ότι έδωσε δωρεά στην WWF. Με ανακοίνωση του ο ηθοποιός δήλωσε πως «ο λαός της Βραζιλίας εργάζεται για να σώσει την φυσική και πολιτιστική του κληρονομιά». Ωστόσο, τόνισε, «Ενώ αξίζει υποστήριξης, δεν χρηματοδοτήσαμε τις οργανώσεις που στοχοποιούνται».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: 22χρονη έζησε έναν εφιάλτη στα χέρια του ανθρώπου που ερωτεύτηκε – «Αφού τον κατήγγειλα νιώθω ελεύθερη»
15 Μαρτίου, 2025
Φως στο Τούνελ: Αυτή είναι η ιατροδικαστική έκθεση του μικρού Παναγιώτη
15 Μαρτίου, 2025
Κέρκυρα: Νεκρός 85χρονος – Τον παρέσυρε αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης
15 Μαρτίου, 2025
Πέθανε η ηθοποιός Φούλμαν Μουντάνου
15 Μαρτίου, 2025
Βόλος: Καταδικάστηκε 41χρονος που απείλησε να κάψει την μητέρα του
15 Μαρτίου, 2025
Κρήτη: Συνελήφθη ζευγάρι που τσακωνόταν σε live μετάδοση στο TikTok
15 Μαρτίου, 2025
Αλλαγή ώρας 2025: Πότε θα μετακινήσουμε τους δείκτες του ρολογιού μια ώρα μπροστά
15 Μαρτίου, 2025
Κ. Μητσοτάκης: Διπλό το μήνυμα του ανασχηματισμού – Ανανέωση και δράση για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή του πολίτη
15 Μαρτίου, 2025
Βόλος: 47χρονος εισέβαλε σε σπίτι και απείλησε ηλικιωμένο ζευγάρι με μαχαίρι για ένα… κινητό τηλέφωνο
15 Μαρτίου, 2025
Θρήνος για τον 21χρονο Γιόχαν που βρέθηκε νεκρός στο φαράγγι της Σαμαριάς – Το συγκλονιτικό μήνυμα της οικογένειάς του
15 Μαρτίου, 2025