Ο ρόλος των 1.000 «φονιάδων» που έστειλε η Τουρκία στα σύνορα

Εκτός από την πολεμική ρητορική η τουρκική πλευρά αναπροσαρμόζει διαρκώς την τακτική της έναντι της Ελλάδας και στο πεδίο αφού η αρχική προσπάθεια αιφνιδιασμού με το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων στην περιοχή του Εβρου αποκρούστηκε από τη συνδυασμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού.

Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων από τις δύο πλευρές των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο προμηνύει κλιμάκωση ms έντασης που δεν θα σταματήσει εύκολα. «Δεν αποκλείω καθόλου ένα συνοριακό επεισόδιο μικρομεσαίας κλίμακας μεταξύ Ελλήνων καιΤούρκων αστυνομικών. Είναι μάλλον απίθανο ο Ερντογάν να δεχτεί ότι το σχέδιο του να πλημμυρίσει την Ελλάδα με μετανάστες απέτυχε», ανέφερε στο «Πρώτο Θέμα» διπλωματικός παράγοντας.

Πως θα εξελιχθεί το τουρκικό σχέδιο; «Το κακό σενάριο είναι να γίνουν όσα υπονόησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, να ενεργοποιηθούν δηλαδή οι 1.000 κομάντος της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής με φουσκωτά σκάφη μέσα στον Εβρο επιχειρώντας να μεταφέρουν μετανάστες στην ελληνική πλευρά του ποταμού, γεγονός που θα δημιουργήσει συνθήκες για πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου», τονίζει στην εφημερίδα πρόσωπο με γνώση των καθημερινών κινήσεων της τουρκικής πλευράς στα ελληνοτουρκικά σύνορα.